0 0 votes
Article Rating

Η Ζήνα είναι σημαίνον αστρολογικά σώμα; Ανακαλύφθηκε και έφερε τα πάνω κάτω στην αστρονομική και αστρολογική κοινότητα, ουσιαστικά με την ανακάλυψη της θα φέρει σε λίγες μέρες και την πτώση του Πλούτωνα από την έννοια του Πλανήτη για την αστρονομία και για πρώτη φορά οι αστρολόγοι ίσως βρήκαμε μια εξισορροπητική δύναμη απέναντι στον Πλούτωνα που όπως φαίνεται πολλές φορές λειτουργούσε και σαν μία ανίκητη δύναμη στον χάρτη, μήπως αυτό θα φέρει αλλαγές και στην πολιτική ισορροπία;

Αυτό που θα πρέπει να εξετάσουμε πρώτα είναι εάν είναι ένα σημαίνον αστρολογικά σώμα με την έννοια που το καθορίσαμε πιο πάνω. Είναι αρκετά νωρίς να κατανοήσουμε εάν είναι με τη μέθοδο της συγχρονικότητας αλλά η Διακριτή διαφοροποίηση θα μας βοηθήσει να κατανοήσουμε εάν πρόκειται για κάτι τέτοιο. Είναι ένα σώμα που κάνει περίπου 560 χρόνια έναντι 248 που κάνει ο Πλούτωνας πάνω δηλαδή από τα διπλάσια χρόνια του και από την άλλη έχει έκκεντρη αρκετά τροχιά αλλά και πάλι δεν ακολουθεί την ελλειπτική πορεία των υπολοίπων πλανητών.

Εικόνες 10 -11. Στην πρώτη Φωτογραφία μία καλλιτεχνική απεικόνιση της Ζήνα μαζί με τον Δορυφόρο της Γαμπριέλλα και πώς φαίνεται το ηλιακό σύστημα με κέντρο τον ήλιο από εκεί. Η 11 εικόνα δείχνει την αρκετά πιο έκκεντρη τροχιά της Ζήνα σε σχέση με τον Πλούτωνα αλλά και την πολύ μεγάλη απόκλιση που έχει από την Ελλειπτική.

Η Ζήνα επίσης έχει επάνω της το όπλο του μεγαλύτερου πλανητοειδούς που έχει βρεθεί από την εποχή του Ποσειδώνα και μπορεί το μέγεθος για την αστρολογική πρακτική δεν μετράει αλλά στον χώρο της η Ζήνα που ονομάζετε Scattered Disc είναι το μεγαλύτερο σώμα με την πιο περίεργη συμπεριφορά από οποιοδήποτε άλλο σώμα. Η Πορεία της είναι τέτοια που δεν ακουμπάει ποτέ τον Ποσειδώνα μιας και είναι στο Περιήλιο της στης 37,77 αστρονομικές μονάδες είναι δηλαδή περίπου στα όρια τη στιγμή που ο Ποσειδώνα είναι στης 30 Αστρονομικές μονάδες.

Όπως λοιπόν και ο Πλούτωνας είναι το μεγαλύτερο σώμα στην περιοχή, έχει ένα δορυφόρο καθώς και η τροχιά της είναι επίσης αρκετά ασυνήθιστη για την περιοχή που βρίσκεται κυρίως ως προς την εκλειπτική. Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι μπορεί να είναι μεγαλύτερο σώμα από τον Πλούτωνα αλλά πάνω κάτω είναι λίγο πιο μικρή από τη Σελήνη που σημαίνει ότι και πάλι μιλάμε για ένα μικρό σώμα το οποίο όμως όπως είπαμε και παραπάνω στο χώρο που κινείται έχει τον πιο σημαντικό λόγο.

Σαν σώματα η Ζήνα με τον Πλούτωνα έχουν αρκετά κοινά ως προς τη χημική τους σύσταση και συμπεριφορά με κυριότερο χαρακτηριστικό τους την πλούσια περιεκτικότητα τους σε μεθάνιο. Πράγματι λοιπόν ο πλανητοειδής αυτός έχει την διαφορετικότητα που χρειάζεται για να μπορέσει να είναι ένα σημαίνον αστρολογικά σώμα το πρόβλημα είναι πως ακριβώς θα μπορέσουμε να βγάλουμε συμπεράσματα για την επιρροή της κάτι που βέβαια δεν είναι η δουλειά αυτής της εργασίας αλλά θα πούμε μερικά στοιχεία. Καταρχάς δεν θα πρέπει να βγάλουμε τα αστρολογικά συμπεράσματα μέσα από το όνομα που τις έχει δοθεί.

Εξάλλου η ίδια η ΙΑU δήλωσε ότι δεν πρόκειται να ονομάσει Ζήνα τον πλανητοειδή αλλά ότι όνομα και να του δώσουμε θα ήταν χαζό να ψάχνουμε να βρούμε από αυτό τη σημασία του. Πρέπει με δύο τεχνικές να το βρούμε η πρώτη με την συγχρονικότητα η οποία θα μας δείξει γεγονότα στον Πλανήτη Γη αλλά καθώς βέβαια και ότι θα είναι ο λόγος της «υποβάθμισης» του Πλούτωνα.

Σίγουρα η Ζήνα είναι ένα σώμα πολύ πιο φιλικό στον άνθρωπο με την έννοια του ότι ξεπερνάει τα βαθύτατα προβλήματα που είχε θέσει ο Πλούτωνας όπως ο Θάνατος και η κληρονομικότητα, πρόκειται για ένα πλανήτη ο οποίος λοιπόν χαρακτηρίζετε από τη συνεχή προσπάθεια και αγωνιστικότητα, πρόκειται για ένα σταθερό πλανήτη με προσπάθειες και αυτός να είναι έξω από τον ηλιακό λόγο όπως και ο Πλούτωνας, στην ουσία όμως είναι ένας μεταμορφωτικός και αυτός πλανήτης ο οποίος όμως και αυτός φέρει επάνω του αρκετά Σκορπίσια στοιχεία αλλά θα μπορούσαμε να πούμε ότι συνδέεται περισσότερο με τη μορφή του αετού και καθόλου με τη μορφή του φιδιού.

Η Ζήνα είναι αυτή που κόβει το φίδι, θα μπορούσε να συγκριθεί με τον Θησέα ο οποίος ουσιαστικά καταπολέμησε τη Μέδουσα και της έκοψε το κεφάλι. Πρόκειται σίγουρα για μία πολεμική βέβαια αντιστοιχία που σαν σκοπό έχει την αποκαθήλωση πολλών κεντρικών εξουσιών και κυρίως αυτή του Πλούτωνα. Έχει έκκεντρη τροχιά άρα είναι ένας πλανήτης που δίνει σημασία στον Ηλιακό λόγο αλλά από την άλλη δεν ακολουθεί καθόλου την ελλειπτική που σημαίνει ότι δεν είναι σε αρμονία εύκολα με τους υπόλοιπους πλανήτες ενώ η πορεία της είναι σχεδόν μοιρασμένη ως προς τον Βορρά και τον νότο που σημαίνει ότι είναι ένας πλανήτης που σχετίζετε με το τώρα και όχι με το παρελθόν όπως έκανε ο Πλούτωνας. Πρόκειται μάλλον για μία μεταμορφωτική δύναμη η οποία μπορεί πιο εύκολα να τη χειριστεί ο άνθρωπος.

Ο Πλούτωνας με αυτή του τη χρήση θα μπορούσε πια να μεταφερθεί στον Χώρο μεταξύ του τέλους του Ιχθύ και στις αρχές του Κριού ενώ η Ζήνα ποια θα μπορούσε να έχει την πρωτοκαθεδρία στο χώρο του Σκορπιού αλλαγμένος ποια αρκετά. Μία ακόμη λύση είναι ο Σκορπιός να έχει 2 κυβερνήτες μία τον Πλούτωνα και μία την Ζήνα, αυτά όμως θα τα δείξει η πολυετής έρευνα μιας και οποιαδήποτε προσπάθεια μας μέσα σε ούτε 2 χρόνια από την εκδήλωση του πλανήτη θα ήταν από φιλοσοφική και μη πρακτική έως και μάταια. Το σίγουρο πάντως είναι ότι δεν έχει καμία σχέση με τον Ταύρο και τον Ζυγό που αρκετοί προσπαθούν να μας πείσουν για κάτι τέτοιο αλλά ούτε και για τα ζώδια του Ερμή.

Η Βασίλισσα από την εσχατιά του ηλιακού μας συστήματος

Πριν ανακαλυφθεί η Ζήνα είχε ανακαλυφθεί ένα σώμα που προκάλεσε θαυμασμό σε πολλούς για αρκετούς λόγους. Η ανακάλυψη της Ζήνα όμως αρχικά φαίνεται να σκιάσε στη συνέχεια την σημασία της. Όμως η πραγματικότητα είναι ότι η Σέντνα είναι πολύ πιο σημαντικός πλανήτης αστρολογικά από την Ζήνα και ο Πλούτωνας ακόμη και ο Ποσειδώνας και ο Ουρανός με τα δεδομένα που έχουμε αυτή τη στιγμή τουλάχιστον δεν μπορούν να συγκριθούν με το νόημα που φέρνει στον κόσμο.

Στην εικόνα φαίνεται το μέγεθος σημαντικών πλανητικών σωμάτων σε σχέση με τη Σέντνα.

Η Σέντνα είναι ένας πλανητοειδής ο οποίος εν αντιθέσει με τα υπόλοιπα σώματα που εξετάσαμε δεν προέρχεται από την περιοχή που δέσποζε ο Πλούτωνας αλλά από την μακρινή ζώνη του Oort που βρίσκεται τόσο μακριά που σχεδόν βρίσκεται στα μισά της απόστασης που έχει ο Ήλιος μας από τον Άλφα Κένταυρο. Η Σέντνα λοιπόν είναι το πρώτο σώμα όπως ο Πλούτωνας πριν 70 χρόνια από ένα εντελώς διαφορετικό είδος πλανητοειδών που θα σηματοδοτήσουν ακόμη μεγαλύτερες αλλαγές στον κόσμο. Η Σέντνα είναι το μεγαλύτερο σε μέγεθος σώμα από την ζώνη του Oort αλλά δεν είμαστε σίγουροι αν στο μέλλον μπορεί να βρεθεί ένα άλλο σώμα σε αυτή την περιοχή το οποίο να είναι μεγαλύτερο άρα και πιο σημαίνον αστρολογικά.

Η Σέντνα είναι ένα σώμα το οποίο έχει μία τροχιά που υπερβαίνει τα 12.000 χρόνια γύρω από τον Ήλιο, σε 72 χρόνια από τώρα θα φτάσει στο περιήλιο της δηλαδή στο σημείο πιο κοντά στον ήλιο και θα είναι 76 Αστρονομικές μονάδες μακριά του ενώ στο αφήλιο του θα είναι στις 975 Αστρονομικές μονάδες. Η ίδια η πορεία της είναι πολύ σημαντική γιατί συμβολίζει μία ιδιάζουσα περίπτωση όπου αλλάζει τα δεδομένα για το πλανητικό σκηνικό.

Το ότι βρίσκεται πιο κοντά στο αφήλιο της στον Αιγόκερω και πιο μακρια στο περιήλιο της στον Καρκίνο σχετίζετε ίσως άμεσα με την άνοδο και την κάθοδο των ψυχών και της πολιτιστικής πορείας της ανθρωπότητας. Εδώ πραγματικά θα μπορούσαμε να δώσουμε την κυβέρνηση της πάντα με την έννοια που δώσαμε παραπάνω στον Ταύρο η στο Ζυγό.

Ο ίδιος ο πλανήτης είναι το πιο έντονα σώμα μετά τον Άρη και έχει να κάνει με την ανάγκη της επιβίωσης αλλά και τις επίθεσης. Η απόσταση της από τον Ήλιο και η περίεργη της τροχιά όμως μπορεί να μαρτυρούν την παρουσία ενός άλλου σώματος στο ηλιακό μας σύστημα είναι λοιπόν πολύ πιθανών ο Πλανήτης της Αποκάλυψης γιατί από τη μία προετοίμασε την πτώση του Πλούτωνα και έπειτα μπορεί να δείξει στη συνέχεια πολλά μυστικά του ηλιακού μας συστήματος και ίσως ενός σκοτεινού συνοδού που είχε παραμορφώσει στο παρελθόν της τροχιές στο ηλιακό μας σύστημα.

Αν και ο μύθος δεν θα πρέπει να μας παρασύρει η Σέντνα προήλθε από τους Εσκιμώους ( Inuit) οι οποίοι στο μύθο τους αναφέρουν ότι η Σέντνα είναι μία πανέμορφη κόρη η οποία δεν ενδιαφέρετε καθόλου για τους άνδρες αλλά είναι μαγεμένη από την ίδια της την σπουδαιότητα, τελικά κάποια στιγμή επειδή η οικογένεια της πεινούσε ο πατέρας της την έδωσε σε ένα κυνηγό. Αυτός την πήγε σε ένα απομονωμένο νησί όπου τελικά αποδείχθηκε ότι ήταν ένα πνεύμα αρπαχτικού πτηνού το οποίο όλη την ώρα την τάιζε ψάρια και ήταν πολύ δυστυχισμένη και μόνη.

Ο Πατέρας της τότε πήγε με τη βάρκα να τη σώσει αλλά το αρπαχτικό πάλεψε μαζί του και πάνω στον τσακωμό και ενώ η Σέντνα προσπάθησε να πάει στη βάρκα του Πατέρα της δεν τα κατάφερε και πνίγηκε στο βυθό όπου και κατέληξε. Η ίδια έγινε θεά των βυθών και από τότε ζει εκεί και κυριαρχεί. Το σημαντικό βέβαια αν τολμήσουμε να αναλύσουμε το μύθο είναι ότι πράγματι για πρώτη φορά βλέπουμε ένας θνητός να γίνεται Θεός, κάτι που μπορεί να είναι και το πεπρωμένο των ανθρώπων.

Σίγουρα η πλανητική επιρροή της Σέντνα θα είναι σημαίνουσα ακόμη και αν οι αστρολόγοι καταλήξουμε ότι δεν θα πρέπει να κυβερνά κάποιο σώμα. Δεν μπορούμε όμως να αρνηθούμε ότι είναι ένα σώμα που με το που βρέθηκε κατάφερε να περάσει το τεστ της συγχρονικότητας με πολλούς τρόπους. Βέβαια και αυτό δεν μπορούμε να το πούμε με σαφήνεια γιατί έχουν βρεθεί εκατοντάδες σώματα και επειδή βρέθηκε σχεδόν την ίδια περίοδο η Ζήνα θα είναι πολύ δύσκολο να μπορέσουμε να βγάλουμε μια άκρη οπότε πέρα από τους γνωστούς τρόπους είναι βασικό ότι θα χρειαστεί μία στατιστική έρευνα με σωστή μεθοδολογία και αρκετά μεγάλο δείγμα. Οι εποχές όπου συμπεριφερόμασταν σαν ψιλικατζήδες πέρασαν πρέπει και εμείς να περάσουμε το κατώφλι της επιστημονικής πραγματικότητας.

Η παρουσία της Σέντνα σε έναν αστρολογικό χάρτη δεν θα μπορούσε βέβαια παρά να σημάνει τεράστιες αλλαγές σε ένα χάρτη ενός ατόμου παρά μόνο με πολύ κοντινές όψεις και πολύ προσοχή σε ότι μπορεί να υποστηρίξει ένας χάρτης. Οι όψεις πρέπει να είναι το περισσότερο 2 μοίρες και πάντα για όψεις όπως η Σύνοδος, το τρίγωνο, το τετράγωνο και η αντίθεση ενώ το δωδεκάγωνο με τη χιαστί πρέπει να είναι κοντά στη 1 μοίρα.

Αν τώρα μιλήσουμε για ακόμη μικρότερες όψεις τότε θα πρέπει να κατέβουμε στα 30 λεπτά της μοίρας. Η Σέντνα επηρεάζει τις μεγάλες αλλαγές του πολιτισμού μας και της κοινωνίας μας ουσιαστικά πρόκειται για τη εσωτερική δύναμη της ανθρωπότητας. Αν υπάρχει «ανθρώπινος» πλανήτης τότε Η Σέντνα είναι αυτή που συμβολίζει όλες τις δυνατότητες του ανθρώπου και συμβολίζει το δυναμικό του σαν σύνολο.

Μία τέτοια επιρροή θα μπορούσε να έχει την αντιστοιχία της βέβαια περισσότερο στο σημείο του Ζυγού ένα αέρινο ζώδιο με υψηλά ιδανικά και τελικά ίσως θα μπορούσε να είναι και ένας πλανήτης που θα μπορούσε να λειτουργήσει πολύ καλύτερα από ότι η Αφροδίτη στον 12ο οίκο του Σκορπιού τον οποίο από ότι φαίνεται έχει παρασύρει σε σεξουαλική φρενίτιδα και ανικανότητα να λειτουργήσει κάτω από το βάρος τέτοιων έντονων κραδασμών όπως του Πλούτωνα και ίσως πια της Ζήνα.

Η πιθανή αντιστοιχία της Σέντνα στο ζυγό ακριβώς θα μπορούσε να είναι ένα ακόμη μεγάλο μάθημα της ανθρωπότητας να καταλάβει τον ίδιο της τον εαυτό αλλά και τις μελλοντικές της ικανότητες. Η πραγματική επανάσταση στης σχέσεις τώρα αρχίζει…..

Δεύτερος Ήλιος ή επικίνδυνοι επισκέπτες;

Οι πορείες των πλανητών μετά τον Ποσειδώνα και ιδιαίτερα αυτή της Σέντνα έχουν κάνει αρκετούς αστρολόγους να πιστεύουν ότι στην ιστορία τους ηλιακού συστήματος πρέπει να πέρασε κοντά του ένα άλλο αστέρι που με τον τρόπο του παραμόρφωσε πολλές από τις τροχιές των πλανητών. Αυτή η πορεία του Αστεριού πιστεύετε ότι είχε σαν αποτέλεσμα την μεγάλη ανακατανομή των πλανητικών πορειών και ουσιαστικά ήταν μία μεγάλη ανακατάταξη που θα μπορούσε να χαρακτηριστεί σαν μεγάλη κρίση.

Η μεγάλη αυτή κρίση είναι σύμφωνα με πολλούς υπεύθυνη ακόμη και για την πορεία του Ουρανού αλλά και για άλλα παράξενα γεγονότα ακόμη και στο εσώτερο ηλιακό σύστημα. Όπως είναι γνωστό ο Ήλιος μας κινείται όχι ως προς εμάς αλλά ως προς το γαλαξιακό κέντρο σε μία τροχιά αρκετά καλή έτσι ώστε να μην έχουμε συγκρούσεις από άλλα γειτονικά αστέρια όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορεί να έγινε στο παρελθόν.

Οι πορείες των πλανητών είναι τέτοια που μαρτυρούν πάντως ότι κάτι υπήρχε η υπάρχει ακόμη που δημιουργεί τις τεράστιες αλλαγές στης κλίσεις των πλανητών. Αν ισχύει βέβαια αυτό σημαίνει ότι ζούμε σε ένα σύστημα υπό ανισσοροπία ότι τελικά οι θεμελιώδεις ενέργειας της αστρολογικής ισορροπίας έχουν αλλάξει και τελικά έχει υπάρξει μετάλλαξη απέναντι στον ηλιακό λόγο.

Αυτό βέβαια σημαίνει αν μη τι άλλο ότι όλοι οι πλανήτες από την τροχιά του Ποσειδώνα και μετά δεν λειτουργούν με βάση την αρχετυπική τους δύναμη αλλά λειτουργούν μέσα από αλλαγές και μεταλλάξεις που έχουν υποστεί τόσο που τελικά θα πρέπει να είμαστε ακόμη πιο προσεκτικοί στις αντιδράσεις μας και στα συμπεράσματα μας.

Στιγμιότυπο: όπου δύο αστέρια πλησιάζουν το ένα το άλλο. Στη συνέχεια με της βαρυτικές τους δυνάμεις «ανταλλάσσουν» όχι ισορροπημένα στοιχεία το ένα από το άλλο, στο τέλος όταν πια έχουν από χωριστεί εκτός από το ότι οι τροχιές πια έχουν αλλάξει αρκετά πολλοί πλανήτες έχουν αλλάξει ακόμη και σύστημα.

Η θεωρία όπου ένα αστέρι πέρασε κοντά από το ηλιακό μας σύστημα είναι πάντως αρκετά πιθανή και θεωρείτε ότι μπορεί να επαληθευτεί στη συνέχεια. Υπάρχει όμως και μία άλλη θεωρία όπου σύμφωνα με αυτή ο Ήλιος δεν είναι μόνος του στο σύστημα και πως ουσιαστικά έχει ένα άστρο συνοδό Καφέ νάνο ο οποίος είναι βέβαια τόσο σκοτεινός ο οποίος πραγματικά μπορεί να μην μπορεί να βρεθεί αυτή τη στιγμή. Το περίεργο είναι ότι αυτή η θεωρία δεν ξεκίνησε αρχικά από επιστημονικά χείλη αλλά από τον Zechariah Zitchin ο οποίος έχει γράψει πολλά βιβλία για τον Nibiru.

Τα πράγματα έγιναν πάντως πιο σοβαρά όταν μέλη μιας επιστημονικής ομάδας δήλωσαν ότι θα ξέρουν σε λίγο καιρό και πως πιστεύουν ότι στα όρια του ηλιακού συστήματος υπάρχει ένας σύνοδος αστέρι. Αν αυτό επαληθευτεί τότε η αστρονομική και αστρολογική γνώση θα ξαναγραφτούν από την αρχή. Πάντως αν όντως υπάρχει είναι πολύ λογική η δύναμη του αστεριού αυτού να αλλάζει σε τέτοιες κατευθύνσεις τους πλανήτες, μόνο που τότε θεωρείτε εσωτερική υπόθεση του ηλιακού συστήματος άρα και εξελικτική διαδικασία.

Τέλος υπάρχει μία ακόμη θεωρία όπου σύμφωνα με μερικούς υπάρχει ένας μεγάλος πλανήτης στα όρια του Oort ο οποίος μπορεί να έχει από μέγεθος της Γης μέχρι και του Δία και θα μπορούσε να αλλάζει τις τροχιές λόγο της βαρυτικής του έλξης. Προς το παρόν δεν θα προχωρήσουμε ως προς αυτό το ζήτημα γιατί θα το αναλύσουμε και θα το συζητήσουμε και αργότερα στο επόμενο βήμα αυτής της εργασίας.

Η εργασία γράφτηκε πριν ονομαστεί από την αστρονομική κοινότητα η Ζήνα, Έρις.

 

Χρήστος Άρχος

 

Διαβάστε επίσης: Αναδομώντας το Σύμπαν (Ι)

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments