0 0 votes
Article Rating

Τον περασμένο μήνα ο Κρόνος έκανε την είσοδο του στον Αιγόκερο, ζώδιο της κυριαρχίας του, και όπως είναι φυσικό η αστρολογική κοινότητα ασχολείται με το τι θα φέρει αυτή η διέλευση. Στη συγκεκριμένη περίπτωση ίσως να υπάρχει και κάποιος φόβος μιας και ο Κρόνος δεν έχει καλή φήμη και από μια θέση ισχύος όπως αυτή σίγουρα δεν μπορούμε να τον αγνοήσουμε, όσο κι αν ίσως θα το θέλαμε.

Να πούμε λοιπόν καταρχήν ότι δεν υπάρχει τίποτα κακό ή επικίνδυνο σ’ έναν ισχυρό Κρόνο. Όπως κάθε πλανήτης έχει και αυτός τα δώρα του και όταν βρίσκεται σε θέση ισχύος τα δώρα αυτά είναι πιο πλούσια. Αρκεί εμείς να είμαστε άξιοι να τα δεχτούμε και εκεί είναι που ξεκινούν τα προβλήματα μιας και ο Κρόνος δικαίως φέρει τον τίτλο του αυστηρού κριτή κάτι που συνήθως δεν μας βολεύει.

Στα εισαγωγικά να αναφέρουμε επίσης πως είναι λυπηρό που οι όποιες «προβλέψεις» συνήθως εξαντλούνται στο επίπεδο του ζωδίου, ακολουθώντας την πεπατημένη των ζωδιακών προβλέψεων. Όσοι λοιπόν ενδιαφέρονται μόνο να μάθουν το τι θα φέρει ο Κρόνος στο ζώδιο τους δεν χρειάζεται να διαβάσουν παρακάτω.

Αν γνωρίζουν τον γενέθλιο χάρτη τους ας δούνε από ποιο οίκο περνάει ο Κρόνος και τι όψεις σχηματίζει με τους γενέθλιους πλανήτες του. Ευτυχώς, η επίδραση του Κρόνου είναι ξεχωριστή για τον καθένα, όπως θα έπρεπε να είναι και η κάθε πρόβλεψη.

Αν το ξεκαθαρίσαμε αυτό, στο συγκεκριμένο άρθρο θα ακολουθήσουμε μια εντελώς διαφορετική προσέγγιση, ξεκινώντας με την υπόθεση ότι η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο δεν αφορά μόνο τα δυόμισι χρόνια που θα μείνει στο ζώδιο αυτό αλλά τα επόμενα σχεδόν 30 χρόνια μέχρι την επόμενη είσοδο του.

Αναλύοντας λοιπόν τον χάρτη εισόδου μπορούμε να πούμε κάποια πράγματα για το πλαίσιο των γεγονότων στις επόμενες τρεις δεκαετίες. Η ανάλυση του χάρτη εισόδου των πλανητών στα ζώδια δεν είναι κάτι καινούργιο αφού, για παράδειγμα, ο χάρτης εισόδου του Ήλιου στα παρορμητικά ζώδια θεωρείται «γενέθλιος χάρτης» της αντίστοιχης εποχής του χρόνου. Η υπόθεση που κάνουμε εδώ είναι ότι η είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο είναι τόσο σημαντική που χαρακτηρίζει όλη την περίοδο των τριών δεκαετιών μέχρι την επιστροφή του στο ζώδιο της κυριαρχίας του. Θα ελέγξουμε την υπόθεση αυτή με τον χάρτη της προηγούμενης εισόδου (πριν από περίπου 30 χρόνια) και, αν η υπόθεσή μας ισχύει, στη συνέχεια θα μιλήσουμε και για την τωρινή είσοδο.

 

Η Προηγούμενη Είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο

 

Το 1988 ο Κρόνος έκανε δύο εισόδους στον Αιγόκερο αφού λόγω της ανάδρομης κίνησής του, μετά την αρχική είσοδο επέστρεψε για λίγο στον Τοξότη και επανήλθε οριστικά. Ο χάρτης της δεύτερης, οριστικής, εισόδου είναι ο παρακάτω για τοποθεσία την Αθήνα.

Προφανώς οι θέσεις των πλανητών στα ζώδια αφορούν όλο τον κόσμο ενώ η συγκεκριμένη οικοθεσία και οι ακμές του χάρτη αφορούν την Αθήνα και κατ’ επέκταση την Ελλάδα. Όμως, πριν μιλήσουμε συγκεκριμένα για τη χώρα μας, ας δούμε κάποια γενικά πράγματα για όλο τον κόσμο.

Καταρχήν βλέπουμε ότι ο Κρόνος είχε αποχωριστεί από τη σύνοδο του με τον Ουρανό και προχωρούσε προς τη σύνοδο με τον Ποσειδώνα. Θα ήταν κατάχρηση του όρου από την ωριαία αστρολογία να πούμε ότι έχουμε μεταφορά φωτός ανάμεσα στους δύο αργούς πλανήτες αλλά πάντως αυτές οι διαδοχικές σύνοδοι του Κρόνου ήταν προάγγελος της συνόδου Ουρανού – Ποσειδώνα στις αρχές της δεκαετίας του 1990, για την οποία μπορείτε να διαβάσετε εδώ.

Ο Κρόνος δέχεται δύο όψεις: ένα τετράγωνο από τον Άρη και μια χιαστί από το Δία. Ο Άρης είναι κυρίαρχος στον Κριό και το τετράγωνο ανάμεσα στους δύο παραδοσιακούς κακεργέτες, και οι δύο πολύ ισχυροί στα ζώδια της κυριαρχίας τους, μάλλον έχει κάτι να μας πει για τις πολεμικές συγκρούσεις αυτών των δεκαετιών. Λίγο μετά την είσοδο του Κρόνου στον Αιγόκερο είχαμε τον πόλεμο στο Κόλπο, μετά στα Βαλκάνια και στη συνέχεια σε όλη τη Μέση Ανατολή. Έτσι, η γειτονιά μας έχει την τιμητική της, όχι για τον καλύτερο λόγο.

Η άλλη όψη από το Δία στους Διδύμους, δείχνει το άλλο μεγάλο γεγονός αυτών των δεκαετιών: την έκρηξη της επικοινωνίας με τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και τη δημιουργία του λεγόμενου παγκόσμιου χωριού. Μιλώντας για επικοινωνία δεν μπορούμε να μη σημειώσουμε τη σύνοδο του Ερμή με τον Πλούτωνα στο Σκορπιό. Η δύναμη της επικοινωνίας έχει γίνει περισσότερο φανερή από ποτέ, πολλές φορές επικίνδυνη και μη ελέγξιμη. Όπως ταιριάζει σ’ έναν Ερμή που αναγκάζεται να κολυμπήσει στα βαθιά νερά του Σκορπιού κάτω από το βάρος του Πλούτωνα και ενός πληθωρικού Δία που κινείται ανεξέλεγκτα, όντας σε αδυναμία και ανάδρομος, στην επιφάνεια των Διδύμων.

Η Αφροδίτη είναι κυρίαρχη στο Ζυγό για να δώσει την απαραίτητη καλαισθησία έως και γκλαμουριά. Με τόσα μέσα επικοινωνίας στη διάθεσή μας, η εικόνα οφείλει να είναι ελκυστική. Ήλιος και Σελήνη έχουν μόλις ξεκινήσει τον κύκλο τους, με τη Νέα Σελήνη δύο μέρες πριν, για να μας δείξουν ότι η ανθρωπότητα ήταν έτοιμη για μια καινούργια αρχή. Και πράγματι ήταν η εποχή της κατάρρευσης των καθεστώτων του λεγόμενου υπαρκτού σοσιαλισμού και της αναγγελίας της νέας τάξης πραγμάτων.

Να αναφέρουμε τέλος, ότι ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης ήταν στη Παρθένο και ο Βόρειος Δεσμός στους Ιχθείς. Το ζητούμενο αυτής της θέσης αν συνοψιστεί σε μία φράση, αυτή θα μπορούσε να είναι το να σταματήσουμε να αναλύουμε τα λίγα που μας χωρίζουν ώστε να βιώσουμε τα πολλά που μας ενώνουν. Φυσικά, ο δρόμος των Δεσμών της Σελήνης είναι ο πιο δύσκολος για τον κάθε άνθρωπο ξεχωριστά και για την ανθρωπότητα συνολικά, συνεπώς η αποτυχία δεν αποτελεί έκπληξη.

 

Μετά από αυτή τη γενική επισκόπηση, που όπως είπαμε αφορά όλο τον κόσμο, ας μιλήσουμε τώρα συγκεκριμένα για την Ελλάδα, βάζοντας στο παιχνίδι και τους οίκους του χάρτη. Έχουμε λοιπόν Ωροσκόπο Αιγόκερο που σημαίνει ότι ο Κρόνος με Ουρανό & Ποσειδώνα βρίσκονται στον 12ο οίκο του χάρτη. Στην ακμή του ίδιου οίκου βρίσκεται και η Σελήνη. Ο ανάδρομος και σε αδυναμία Δίας βρίσκεται στην ακμή του 5ου οίκου ενώ η σύνοδος Ερμή / Πλούτωνα στο Μεσουράνημα του χάρτη.

Η έμφαση στον 12ο οίκο είναι μια ένδειξη της απομόνωσης και του «εγκλεισμού» της χώρας, κάτι που βιώνουμε την τελευταία δεκαετία του διαστήματος αναφοράς. Το προηγούμενο διάστημα είχαμε αποφασίσει να τζογάρουμε τιμώντας τον Δία στην ακμή του 5ου οίκου. Ένα Δία σε αδυναμία, όπως είπαμε, που αξίζει να σημειωθεί ότι βρίσκεται ακριβώς πάνω στον Ωροσκόπο του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας (ίδρυση του κράτους το μεσημέρι στις 3/2/1830). Ταυτόχρονα, ο Νότιος Δεσμός της Σελήνης του χάρτη εισόδου του Κρόνου βρίσκεται πάνω στην ακμή του 5ου οίκου του γενέθλιου χάρτη της Ελλάδας. Με τόση έμφαση στον 5ο οίκο χρειάζονταν πολύ δυνατά φρένα που προφανώς δεν είχαμε και ο τζόγος ήταν η εύκολη λύση.

Η σύνοδος Ερμή / Πλούτωνα βρίσκεται πάνω στο Μεσουράνημα του χάρτη. Είναι μια θέση που μπορεί να μας δείξει την επικοινωνιακή ικανότητα των κυβερνώντων που όμως είχαν κρυφή ατζέντα. Αλλά ο Πλούτωνας πάνω στο Μεσουράνημα είναι και μια ένδειξη για την εξωτερική κηδεμονία η οποία έχει ουσιαστικά επιβληθεί στη χώρα.

Ενδιαφέρον όμως έχει και η θέση των Δεσμών της Σελήνης με τον Νότιο Δεσμό στον 8ο οίκο να μας δείχνει την τάση μας να ζούμε με δανεικά ενώ ο Βόρειος Δεσμός στον 2ο οίκο αποτελούσε το στόχο του να στηριχτούμε στις δικές μας δυνάμεις. Για επιβεβαίωση των παραπάνω, αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κρόνος πέρασε από τον 8ο οίκο του χάρτη την περίοδο 2007 – 2010, όταν δηλαδή η Ελλάδα ουσιαστικά χρεοκόπησε. Περιττό βέβαια να σημειώσουμε ότι στις δύσκολες εξετάσεις του Κρόνου μείναμε μετεξεταστέοι.

 

Η Σύγχρονη Είσοδος του Κρόνου στον Αιγόκερο

 

Από την παραπάνω ανάλυση φαίνεται ότι ο χάρτης εισόδου του Κρόνου στον Αιγόκερο έχει κάτι να μας πει για την επόμενη περίοδο 30 χρόνων, μέχρι την επόμενη είσοδο. Ας τολμήσουμε λοιπόν να εξετάσουμε το χάρτη της τωρινής εισόδου του, προσπαθώντας να αποκρυπτογραφήσουμε που θα χρειαστεί να δώσουμε τις νέες εξετάσεις του δύσκολου αυτού πλανήτη.

Η καινούργια είσοδος του Κρόνου λοιπόν έγινε λίγο πριν το χειμερινό ηλιοστάσιο με τον Ήλιο να πλησιάζει το νοτιότερο σημείο (τροπικός του Αιγόκερω) της φαινόμενης διαδρομής του γύρω από τη γη. Ουσιαστικά ο Ήλιος κινείται προς σύνοδο με τον Κρόνο αλλά για λίγο δεν τον πρόλαβε πριν αυτός αλλάξει ζώδιο. Κι αν είμαστε κάπως αυστηροί ώστε να μη δεχτούμε τη σύνοδο δύο πλανητών που βρίσκονται σε διαφορετικά ζώδια, ουσιαστικά ο Κρόνος δεν σχηματίζει καμία βασική όψη.

Ένας κυρίαρχος Κρόνος χωρίς όψεις μπορεί να εκφραστεί ελεύθερα και χωρίς επηρεασμούς από άλλους πλανήτες. Αυτό είναι σίγουρα επικίνδυνο αν και όπως είδαμε στον προηγούμενο χάρτη, οι όψεις που τότε σχημάτισε με Άρη και Δία δεν ήταν και ό,τι καλύτερο.

Στον χάρτη εκείνο ήταν ο Ερμής σε σύνοδο με τον Πλούτωνα, τώρα είναι η Σελήνη. Σε όρους πολιτικής αστρολογίας, η Σελήνη συμβολίζει τον απλό λαό και συνήθως το βάρος του Πλούτωνα είναι ασήκωτο. Ειδικά για μια Σελήνη σε αδυναμία στον Αιγόκερο. Να πούμε ακόμα ότι η σύνοδος του Κρόνου με τον Πλούτωνα είναι η σημαντικότερη όψη που θα σχηματίσει ο Κρόνος όσο θα βρίσκεται στον Αιγόκερο.

Στον προηγούμενο χάρτη, όταν ο Κρόνος πέρναγε από τον Αιγόκερο είχε βρει τον Ποσειδώνα και λίγο πριν τον Ουρανό, τώρα βρίσκει τον Πλούτωνα. Οι σύνοδοι με τους αργούς πλανήτες ορίζουν εποχές ολόκληρες και κάνουν αυτά τα περάσματα ακόμα πιο σημαντικά. Επίσης, όπως και στον προηγούμενο χάρτη, Ήλιος και Σελήνη βρίσκονται στο ξεκίνημα του κύκλου τους, μια ένδειξη ότι ακόμα τα πάντα είναι ρευστά και η ανθρωπότητα συνεχίζει να ψάχνει να βρει μια πορεία.

Στον προηγούμενο χάρτη είχαμε το Δία σε αδυναμία και ανάδρομο στους Διδύμους, τώρα έχουμε τον Ερμή σε αδυναμία και ανάδρομο στον Τοξότη. Φαίνεται σαν να είναι η άλλη όψη του ίδιου νομίσματος. Άλλωστε πριν ήταν ο Ερμής στο Σκορπιό, τώρα είναι στο ζώδιο αυτό ο κυβερνήτης του Ερμή, ο Δίας. Να προσθέσουμε και το τετράγωνο του Ερμή με τον Ποσειδώνα για να βεβαιωθούμε για την έλλειψη ορθής κρίσης και λογικής. Στο ίδιο έργο θεατές λοιπόν, με την περεταίρω ισχυροποίηση των υπόγειων κέντρων ελέγχου της επικοινωνίας, ταυτόχρονα με μια μπερδεμένη και ανεξέλεγκτη επιφανειακή επικοινωνία.

Πριν ο Άρης ήταν κυρίαρχος στον Κριό και είχαμε 3 δεκαετίες συνεχών πολέμων στη γειτονιά μας. Η τωρινή θέση του στον Σκορπιό (παραδοσιακά ζώδιο της νυχτερινής κυριαρχίας του) δύσκολα μας κάνει πιο αισιόδοξους για το μέλλον. Τα παιχνίδια ελέγχου και εξουσίας δεν θα σταματήσουν λοιπόν, με το νόμο του πιο ισχυρού να συνεχίσει να επιβάλλεται.

Αναζητώντας μια νότα αισιοδοξίας, στρεφόμαστε στην Αφροδίτη που από τον Τοξότη σχηματίζει ένα ενδιαφέρων τρίγωνο με τον Ουρανό στον Κριό. Το άσχημο όμως είναι ότι το τρίγωνο έρχεται από το ζώδιο της αδυναμίας της Αφροδίτης ενώ και οι κυβερνήτες των δύο πλανητών (Αφροδίτη – Ουρανού) βρίσκονται στο άλλο ζώδιο αδυναμίας της Αφροδίτης, το Σκορπιό. Ενώ λοιπόν δεν υπάρχει κάτι άσχημο με μια Αφροδίτη εξωστρεφή, ειλικρινή, ανεξάρτητη και ανοιχτόκαρδη στον Τοξότη, οι επιδράσεις που δέχεται δεν τη βοηθάνε.

Φαίνεται πως ο Σκορπιός που είχε κεντρικό ρόλο και στον προηγούμενο χάρτη, εξακολουθεί να επηρεάζει πράγματα και καταστάσεις. Έτσι λοιπόν, αν από την Αφροδίτη κρίνουμε την ποιότητα των διαπροσωπικών σχέσεων για τις επόμενες δεκαετίες, μπορούμε να πούμε ότι θα υπάρχει έντονη επιθυμία για σχέσεις που θα υπερβαίνουν τοπικιστικούς, φυλετικούς, ιδεολογικούς κλπ. περιορισμούς αλλά είναι αμφίβολο το κατά πόσο θα μπορέσουμε να ανοιχτούμε πραγματικά χωρίς κρυφές ατζέντες και καβάτζες.

Όμως έχουν ενδιαφέρον και οι θέσεις των Δεσμών της Σελήνης: Ο Νότιος Δεσμός στον Υδροχόο και ο Βόρειος στο Λέοντα. Έχει ενδιαφέρον γιατί μόλις ο Κρόνος φύγει από τον Αιγόκερο, το 2020, θα σχηματίσει σύνοδο με το Δία στην αρχή του Υδροχόου. Μια σημαντική σύνοδος των δύο πιο αργών παραδοσιακών πλανητών και πολλοί θα βγουν τότε να μιλήσουν για την επίσημη έναρξη της περίφημης «εποχής του Υδροχόου».

Ωστόσο, οι Δεσμοί της Σελήνης μας λένε ότι θα πρέπει να ξεκολλήσουμε από τον Υδροχόο και να πάμε στο Λέοντα. Αν προσπαθήσουμε να συνοψίσουμε αυτή τη θέση με μία φράση, θα ήταν το να σταματήσουμε να είμαστε ένα ακόμα username στο διαδίκτυο ώστε να αναδείξουμε τη ξεχωριστή προσωπικότητά μας με εμπιστοσύνη σε όλα όσα μας κάνουν ιδιαίτερους.

Ας δούμε τώρα κάποια πράγματα συγκεκριμένα για την Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τους οίκους του χάρτη που σχηματίζεται με τοποθεσία την Αθήνα. Ο Κρόνος λοιπόν μαζί με άλλους τέσσερις πλανήτες βρίσκονται στον πρώτο οίκο του χάρτη κάτι που είναι μια σημαντική βελτίωση σε σχέση με την προηγούμενη θέση του στον 12ο οίκο. Ο ανάδρομος Ερμής είναι στον 12ο οίκο αλλά σε σύνοδο με τον Ωροσκόπο. Οι δυο σημαντικοί, όπως είδαμε, πλανήτες στο Σκορπιό είναι στον 11ο οίκο των διεθνών οργανισμών στους οποίους συμμετέχουμε (βλέπε ΕΕ).

Ο Κρόνος είναι κυβερνήτης του 2ου οίκου της κρατικής περιουσίας όπου χρειαζόμαστε μια σοβαρή διαχείριση, ενώ το σταθερό ζώδιο της Γης, ο Ταύρος, βρίσκεται στην ακμή του 5ου οίκου που πολύ μας είχε ταλαιπωρήσει την προηγούμενη περίοδο. Ο Βόρειος Δεσμός της Σελήνης βρίσκεται στον 8ο οίκο, αντίθετα με τον προηγούμενο χάρτη. Έτσι, έχουμε μια σαφή αποστολή: να ξεχρεώσουμε τα χρωστούμενα.

Δεν ξέρω αν η Ελλάδα θα καταφέρει να ξεχρεώσει μέσα στα επόμενα 30 χρόνια (οι Δεσμοί της Σελήνης δείχνουν το δρόμο αλλά δεν εξασφαλίζουν την πορεία) αλλά φαίνεται να έχει καλύτερες προοπτικές ή αν θέλετε λιγότερους κινδύνους σε σχέση με την προηγούμενη περίοδο. Βέβαια, η κρυφή ή φανερή κηδεμονία από το εξωτερικό (τους πλανήτες στον 11ο) δεν θα σταματήσει (μιλήσαμε για καλύτερες προοπτικές, όχι για θαύματα).

Ίσως το πιο ανησυχητικό σημείο είναι η παρουσία του ανάδρομου και σε αδυναμία Ερμή πάνω στον Ωροσκόπο. Ενός Ερμή που είναι κυβερνήτης του γενέθλιου Ωροσκόπου της Ελλάδας και στον χάρτη εισόδου του Κρόνου κυβερνάει τον 7ο οίκο των φανερών εχθρών του κράτους (οι κρυφοί εχθροί είναι στον 12ο). Φαίνεται ότι οι εντάσεις με τους γείτονες δεν θα λείψουν, ούτε και η αδυναμία μας να αρθρώσουμε ένα σαφή και συγκροτημένο λόγο. Είπαμε γι’ αυτόν τον Ερμή πως δέχεται κι ένα τετράγωνο από τον Ποσειδώνα (εμπεριεχόμενο με τους Ιχθείς στον 3ο οίκο). Η εσωτερική σύγχυση θα είναι ίσως το μεγαλύτερο εμπόδιο που έχουμε να αντιμετωπίσουμε.

Σε σχέση με το γενέθλιο χάρτη της Ελλάδας, ίσως το πιο ενδιαφέρον σημείο είναι ότι ο άξονας των Δεσμών της Σελήνης στον χάρτη εισόδου του Κρόνου πέφτει πάνω στη γενέθλια αντίθεση Ήλιου – Κρόνου που με τη σειρά της είναι στον άξονα Μεσουρανήματος – Ναδίρ του γενέθλιου χάρτη. Με τον Βόρειο Δεσμό πάνω στο γενέθλιο Κρόνο και στο Ναδίρ του χάρτη, είναι μια πρόκληση να σταματήσουμε να ασχολούμαστε με αυτό που φαίνεται, το πώς μας βλέπουν οι άλλοι, την εναλλαγή προσώπων σε κυβερνητικές θέσεις, τα χίλια προβλήματα που μπορεί να έχει ολόκληρος ο κόσμος και να επιστρέψουμε σε αυτά που έχουν πραγματική αξία για μας ώστε να καταφέρουμε να χτίσουμε κάτι συγκεκριμένο και σταθερό. Κάποια στιγμή πρέπει να εκτιμήσουμε τον Κρόνο για να δεχτούμε τα δώρα του.

Όπως είπαμε, οι Δεσμοί της Σελήνης δείχνουν το δρόμο και είναι στο χέρι μας το μέχρι που θα φτάσουμε.

 

Δημήτρης Αντωνιάδης

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments