4.5 2 votes
Article Rating

Στο άρθρο που ακολουθεί θα ταξιδέψουμε στον αστρολογικό κόσμο των ανθρωπόμορφων πλασμάτων της Ελληνικής μυθολογίας, των Κενταύρων και ειδικότερα του Κενταύρου Νέσσου. Μέσα από αυτό το άρθρο θα προσπαθήσουμε να αποκωδικοποιήσουμε την σημασία του Κενταύρου Νέσσου μέσα από την Αστρολογική οπτική γωνιά.


Προτού προχωρήσουμε στην προαναφερθείσα αποκωδικοποίηση, ας δούμε λίγο τι εκφράζουν οι Κένταυροι γενικότερα μέσα στην Αστρολογία. Όπως είναι γνωστό από την Ελληνική μυθολογία οι Κένταυροι απεικονιζοντο μέσα από την ιστορία και την τέχνη με ανθρωπόμορφο τρόπο έχοντας τον ανώτερο κορμό του σώματος τους ανθρώπινο και το κατώτερο να έχει σχήμα άλογου.

Μέσα από το συνονθύλευμα της ιστορικής γνώσης εμφανίζονται σαν πρωτόγονοι χαρακτήρες, δίχως κάποια πνευματική ισορροπία , καταλήγοντας σε συμπεριφορές που έκλιναν περισσότερο στη ζωική φύση τους.

Οι Κένταυροι μέσα από την μυθολογία θα μπορούσαμε να πούμε ότι ήταν δημιουργήματα της Ελληνικής σκέψης και αντιπροσώπευαν την αρνητική /πρωτόγονη φύση στην Ελληνική τελειότητα και δικαιοσύνη. Η μεγάλη εξαίρεση βέβαια ήταν ο Θεραπευτής Χείρων , οπού η ευφυΐα και η καλοσύνη του ξεπερνούσε σε βαθμό τους άλλους Κενταύρους, καθώς εκτός από γιατρός , αποτέλεσε και δάσκαλος για πολλούς ήρωες της Μυθολογίας.

Στην Αστρολογία, συμβολίζει την πληγή αλλά και την θεραπεία και η θέση του μέσα σε ένα ωροσκόπιο φανερώνει εξαιρετικές πληροφορίες για ένα άτομο ανάλογα με την θέση και τις όψεις που σχηματίζει.

Στην Αστρολογία , οι Κένταυροι αν και ανακαλύφθηκαν περίπου την τελευταία 25ετια ( Με πρώτο τον Χείρωνα το 1977) , έχουν ξεκινήσει να καταλαμβάνουν μια σοβαρή θέση. Ολοένα και περισσότεροι αστρολόγοι «συμβουλεύονται» την επιρροή των Κενταύρων , τόσο σε συστήματα πρόβλεψης όσο και σε έναν απλό γενέθλιο χάρτη.
Ένα προσωπικό παράδειγμα:

Χείρων σε ακριβή σύνοδο με την Σελήνη στον Υδροχόο στον 6ο οίκο σε τετράγωνο ακριβείας με τον Ερμή στον Ταύρο στον 10ο οίκο.
Το άτομο αυτό σε παιδική ηλικία (Σελήνη) τραυματίστηκε (Χείρων) με σοβαρή επίπτωση στην υγεία του (6ος οίκος) χάνοντας ένα σοβαρό μέρος της ακοής του (Ταύρος) με αποτέλεσμα την δυσκολία (τετράγωνο) στην επικοινωνία (Ερμής).
Η σπουδαιότητα λοιπόν , του κατά παράδειγμα Κένταυρου Χείρωνα εμφανίζεται μέσα από αυτό το μοναδικό αστρολογικό γεγονός σε μια πραγματική περίπτωση.

Ας αφήσουμε όμως τον πολυσυζητημένο Χείρωνα στην άκρη και ας ασχοληθούμε με τον σχετικά νέο ανακαλυφθέντα Κένταυρο, τον Νέσσο. Για να καταλάβουμε όμως την επιρροή του σε έναν Αστρολογικό Χάρτη, θα πρέπει να ανατρέξουμε λίγο στην Ελληνική μυθολογία ξεσκονίζοντας λίγο τις γνώσεις μας.

Μέσα από τις κατακόμβες των μυθολογικών χρόνων , ξεπηδά ένας από τους δεκάδες μύθους της Ελληνικής Μυθολογίας.

Η ιστορία λοιπόν του Νέσσου ξεκινά στην εποχή του Ηρακλή. Ο Νέσσος, ήταν γιος του Ιξίωνα και της Νεφέλης. Είχε λάβει μέρος στην πάλη του Φόλου με τον Ηρακλή. Αφού καταδιώχθηκε από τον ήρωα, ο Νέσσος εγκαταστάθηκε στις όχθες του ποταμού Ευήνου, όπου εργαζόταν ως περαματάρης, περνώντας πεζούς διαβάτες στην άλλη πλευρά του ποταμού πάνω στην πλάτη του.

Κάποτε ο Ηρακλής και η αγαπημένη του Δηιάνειρα, επισκέφτηκαν τον ποταμό Εύηνο , οπού ήθελαν να τον διαβούν. Εκεί ο Κένταυρος Νέσσος, μετέφερε τους ανθρώπους από την μια όχθη του πόταμου στην άλλη. Στην περίπτωση της Δηιάνειρας είχε άλλη άποψη… Καθώς κατά την διάρκεια της μετάβασης της από την μια όχθη στην άλλη , εκείνος προσπάθησε να την αποπλανήσει και να την βιάσει.

Ο Ηρακλής θυμωμένος , άρπαξε ένα δηλητηριασμένο βέλος και τραυμάτισε θανάσιμα τον Νέσσο. Καθώς ο Νέσσος ξεψυχούσε , δώρισε στην Δηιάνειρα , μείγμα με το αίμα και το σπέρμα του. Το «δώρο» αυτό , όπως της είπε ο Νέσσος , θα έπρεπε να το αλείψει σε έναν χιτώνα στην περίπτωση που ο Ηρακλής απατούσε την Δηιάνειρα με κάποια άλλη γυναίκα. Ο χιτώνας αυτός θα έκανε τον Ηρακλή να γυρίσει πάλι στην αγκαλιά της. Η Δηιάνειρα κάποτε , θέλησε να κάνει τον ήρωα να ξεχάσει την Ιόλη και έτσι του να φορέσει τον χιτώνα . Δυστυχώς όμως για τον Ηρακλή , ο χιτώνας ήταν δηλητηριασμένος και όταν τελικά τον φόρεσε , αναλήφθηκε εις «Ολυμπίους» Ουρανούς… Η εκδίκηση του Νέσσου είχε ολοκληρωθεί.

Έχοντας αυτή την την ιστορία στο μυαλό σας στην συνέχεια θα είναι πιο εύκολο να αποκρυπτογραφήσουμε την Αστρολογική ταυτότητα του Κενταύρου Νέσσου. Πρώτα όμως επιτρέψτε μου να αναφέρω μερικά αστρονομικά στοιχεία του αστεροειδή αυτού.

Ο αστεροειδής αυτός αρχικά , μελετήθηκε με την κωδικη ονομασία 1993 HA 2 , από τρεις αστρολόγους. Τον Zane B Stein από τις ΗΠΑ , και τους Dieter Koch και Robert Von Heeren από την Γερμανία. Από τους οποίους βέβαια πήρε και το ονομα του. Η ανακάλυψη του έγινε στις 26 Απριλίου το 1993 – 06:45:47 UT στην 4η και 49′ ζωδιακή μοίρα του Σκορπιού. Το όνομα του δόθηκε στις 22 Απριλίου το 1997. Διασχίζει την τροχιά του Ουρανού , του Ποσειδώνα και του Πλούτωνα και ολοκληρώνει την τροχιά του σε 122,5 χρόνια.

Ο Juan Antonio Revilla μέλος της συγγραφικής ομάδας του βιβλίου «Chiron and Friends» έχει θεσει αρκετά ερωτηματικά σχετικά με την Αστρολογική ταυτότητα του Κενταύρου Νέσσου. Υπογραμμίζει μέσα από την μυθολογική ιστορία που σας ανέφερα , ότι η δυναμική του Νέσσου , στην Αστρολογία , στρατολογεί έναν δηλητηριώδη κ θηριώδη τρόπο συμπεριφοράς. Αναφέρει ότι ο Νέσσος , αναζητά το πάθος μέσα από από την αδυναμία της Δηιάνειρας. Εξισώνει την ωμότητα και βάναυση συμπεριφορά του Ηρακλή με εκείνη του δηλητηριώδους μείγματος στον χιτώνα και την θεώρει συνέχεια της βίας του Ηρακλή.

Αυτό που τονίζει , είναι ότι η αρρώστια , μέσα από την αληθινή βία του Ηρακλή , θα πρέπει να έρθει στην επιφάνεια με σκοπό την θεραπεία. Ο Νέσσος θα μπορούσε να παρομοιαστεί σαν τον Frankenstein , οπού το μονό που ζητά είναι η αποδοχή , προσμένοντας τον ερώτα και την συμπάθια , αλλά αντί αυτού καταλήγει σκοτεινός και καταστρεπτικός.

Η ανακάλυψη του , φέρνει στην επιφάνεια θέματα που έχουν να κάνουν με την κατάχρηση της δύναμης. Ο Νέσσος , φέρνει ευκαιρίες για κατανόηση και ελευθέρωση βαθιών αισθημάτων , όπως αδυναμίας , εκμετάλλευσης και καταπίεσης. Ειδικότερα σε ανθρώπους που ανήκουν σε μειονότητες.

Ο Νέσσος, φέρνει εις τέλος, δεσμούς που αφορούν πρόσωπα, τόπους και καταστάσεις ψυχαναλύοντας αρχικά τους δεσμούς και εφαρμόζοντας, ασκήσεις περικοπής αυτών των δεσμών, ώσπου να κοπούν τελείως.

Η ενέργειά του, αντιστοιχεί , σε στιγμές οπού τα πράγματα έχουν πραγματικά τελειώσει και περνούν σε άλλο επίπεδο. Όταν επιταχύνεται η κρίσιμη καμπή μιας κατάστασης και εμφανίζεται η απελευθέρωση. Πράγμα που συμβαίνει μόνο όταν αισθανόμαστε πραγματικά κάποιο πόνο η βασανισμό. Το τέλος της λανθασμένης αισιόδοξης αθωότητας , επισημαίνεται από τον Νέσσο.
Ο Νέσσος , παρομοιάζεται σαν την φαγούρα που συμβαίνει σε στιγμές αλλεργίας. Οπού ο οργανισμός με το σύμπτωμα , φωνάζει για την κύρια ασθένεια και ζητά τη θεραπεία.

Στην θετική του πλευρά ο Κένταυρος Νέσσος είναι γενναιόδωρος , θετικός , θερμός , οπού εξασφαλίζει μια χείρα βοηθείας εκεί που χρειάζεται , σέβεται τα όρια , είναι συνειδητοποιημένος με την ενέργεια της ζωής , και χρησιμοποιεί σωστά την σεξουαλική του ενέργεια.
Στην αρνητική του πλευρά όμως , είναι κτητικός , ζηλιάρης , εκδικητικός , χειραγωγός , χρησιμοποιεί αρνητικές αλχημείες για προσωπικό του όφελος και χρησιμοποιεί λανθασμένα την σεξουαλική του ενέργεια.

Συμβολίζει τους κακούς δεσμούς μεταξύ ανθρώπων , τις διαμάχες για οικονομικές διαφορές μεταξύ των ανθρώπων , ασθένειες οι οποίες μεταδίδονται με το αίμα , τα ferry boat , τα φίλτρα και ελιξίρια με σκοπό την χρησιμοποίηση τους σε μαγικές τελετουργίες , την θεραπεία σεξουαλικών και οικονομικών θεμάτων.

Ο Κένταυρος Νέσσος , είναι ο θεραπευτής των βιασμών κάθε είδους
. Ειτε αφορούν τις σωματικές , είτε τις ψυχολογικές , ειτε τις σεξουαλικές οι οποίες όμως ακολουθούνται από εκδικητικές συμπεριφορές. Συμπεριφορές στις οποίες η αίτια έχει κάποιο αποτέλεσμα με την διάφορα ότι μπορείς να ανακαλύψεις την πηγή από την οποία προήλθε το αποτέλεσμα. Ο Νέσσος , είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο στο να αναδείξει περιστάσεις που περιβάλλουν τον βιασμό , την αιμομιξία , τις σεξουαλικά μεταδιδόμενες ασθένειες και τις καταστάσεις που απορρέουν από αυτά.

Ο Κένταυρος Νέσσος σύμφωνα με τον Juan Antonio Revilla συμβολίζει , την άρνηση , την μικρότητα , το σκοτάδι , τη φρίκη , τον θάνατο , την λιχουδιά για ένα ευαίσθητο άτομο , το εύθραυστο της ζωής , τον χειρισμό , την σκληρότητα , την αδυναμία , την ιστορία της Πεντάμορφης και του Τέρατος .

Επίσης συμβολίζει τα συμβόλαια αίματος, τα συμβόλαια τα οποία έχουν αμεληθεί, τις υποχρεώσεις που πηγάζουν από τους προγονούς μας , τις μυστικές κοινωνίες , τα τελετουργικά με αίμα , σκοτεινές φαντασίες. Ο Κένταυρος αυτός είναι υπεύθυνος για την αντιμετώπιση του βαθύ πόνου και τις επιλογές που κάνουμε κάτω από την επιρροή αυτού του πόνου.

Ψυχολογικά , δίνει συμπεριφορές οι οποίες «σπάνε» , γίνονται υστερικές και παθαίνουν αμόκ και ίσως σχετίζεται με την ψύχωση , την κατάσταση πανικού και την σχιζοφρένεια. Δίνει φως μέσα από μια κακή συμπεριφορά αφού έχει απέρθει η συνειδητοποίηση του πόνου. Επίσης συνδέεται με εξανθηματικές ασθένειες δέρματος.

Τέλος θα ήθελα να αναφέρω ότι ο Κένταυρος Νέσσος είναι συνδεδεμένος , με δυνατά αισθήματα , επιρροές και πάθη καθώς και με την εμφάνιση της ζήλιας. Δίνει το αίσθημα να κάνουμε κάτι σωστό ορθολογικά ακόμα και αν προκαλέσει κάτι κακό ( η σκέψη των εκτελεστών) ακόμα και αν είναι απάνθρωπο. Μας παροτρύνει να αλλάξουμε μέσα από ένα έντονο σοκ και πόνο. Δίνει σημασία στην επιταγή του κάρματος.

4.5 2 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments