Όσοι από εσάς πιστεύετε ότι τα θέματα πίστης είναι καθαρά θέμα του Πνεύματος του ανθρώπου κάνετε λάθος η Νευροθεολογία είναι εδώ και αποδεικνύει ότι ο εγκέφαλος είναι το μόνο όργανο κατανόησης και εμπειρίας των θρησκευτικών γεγονότων της ζωής μας.
Τίποτα σε αυτό τον κόσμο δεν υπήρξε πιο καθολικό από το θρησκευτικό συναίσθημα και την ανάγκη του ανθρώπου να βιώσει τον Θεό μέσα του και γύρω του. Ακόμη και ο ίδιος ο ανθρώπινος πολιτισμός εάν εξαιρέσουμε τις τελευταίες δεκαετίες βασίστηκε στην θρησκεία και τον πνευματισμό. Το ότι είναι τόσο σημαντικό το θρησκευτικό συναίσθημα στον ανθρώπινο πολιτισμό μπορεί να αποδειχθεί πολύ απλά εάν σκεφτούμε ότι ένα πολύ μεγάλο ποσοστό ατόμων λένε ότι είχαν μία θρησκευτική – μεταφυσική εμπειρία. Η ύπαρξη αυτής της εμπειρίας άλλοτε θεωρείτε απλά σαν ένα φαινόμενο που τους επηρέασε σε άλλους όμως τους άλλαξε τη ζωή τους ριζικά.
Εικόνα 1: Το θρησκευτικό συναίσθημα είναι πανίσχυρο ακόμη και σήμερα. Στην Μέκκα την θρησκευτική πρωτεύουσα των Ισλαμιστών εκατομμύρια συρρέουν κάθε χρόνο για να λατρέψουν τον Θεό τους, αλλά ακόμη και στην πολιτισμένη δύση η ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε κάτι ανώτερο είναι προφανής με της ΗΠΑ την πιο εξελιγμένη χώρα σήμερα να έχει τους πιο ακραίους Χριστιανούς.
Σε πολλά τέτοια άτομα η Παρουσία του Ποσειδώνα στον χάρτη τους είναι εμφανής ως προς την επιρροή του. Οι Ιχθύες έχουν ένα από τα μεγαλύτερα ποσοστά θρησκευτικών εμπειριών και μετά έπονται οι Παρθένοι, Ζυγοί, Σκορπιοί και Τοξότες και αυτό γιατί το Δεύτερο μισό αυτού του αιώνα ο Ποσειδώνας διατρέχει αυτή τη ζώνη οπότε και όσοι είναι γεννημένοι εκείνη την περίοδο συνήθως σε συνδυασμό με συνόδους με τον Ήλιο τους και άλλα πλανητικά σώματα δημιουργούν μία αυξημένη δυναμικότητα ως προς την βίωση θρησκευτικών εμπειριών.
Η νευροθεολογία είναι ένας κλάδος της νευρολογίας που μελετά τον εγκέφαλο σε σχέση με την βίωση της θρησκευτικής εμπειρίας. Το εντυπωσιακό στην μελέτη του εγκεφάλου για τους νευρολόγους ήταν ότι ο εγκέφαλος είναι έτσι σχηματισμένος που να δημιουργεί αυτές τις εμπειρίες κάτι βέβαια που σημαίνει ότι ο ανθρώπινος οργανισμός εξελικτικά το θεωρούσε κάτι σημαντικό. Πολλοί βέβαια πιστεύουν ότι ο ανθρώπινος εγκέφαλος εξελίσσεται και πως τα κέντρα αυτά που δημιουργούν το θρησκευτικό συναίσθημα αργότερα πρόκειται να χρησιμοποιηθούν για ακόμη περισσότερες λεφτοφυείς λειτουργίες μπορεί και άγνωστες ακόμη στους ανθρώπους.
Όταν μιλάμε για θρησκευτική εμπειρία συνήθως μιλάμε για το συναίσθημα που έχουν μερικοί άνθρωποι, όταν χάνουν ή ξεχνούν την ταυτότητα τους ( ο Ήλιος από την αστρολογική παράδοση του 19ου αιώνα ξέρουμε ότι σε σύνδεση με τον Ποσειδώνα είναι κάτι πολύ δυσάρεστο για αυτόν. ) διαλύονται τα όρια τους που έχουμε συνήθως μεταξύ εμάς και του κόσμου γύρω μας.
Εικόνα 2: Ο Βουδισμός αποδείχθηκε ένα εκπληκτικό μέσο πειραματισμού από τους επιστήμονες αφού μέσω των υψηλών τεχνικών που έχουν αναπτύξει μπορούσαν να δουν μέσω των επιστημονικών οργάνων ποιες ήταν οι περιοχές στον εγκέφαλο που λειτουργούσαν περισσότερο.
Παρόλα αυτά λόγω του ότι η θρησκευτική εμπειρία δεν είναι κάτι που μπορεί να επαληθευτεί εργαστηριακά, σημαντική είναι η συμβολή των ανατολικών θρησκειών σε αυτό αφού με της ειδικές τεχνικές που έχουν αναπτύξει οι Βουδιστές μοναχοί μπορούν τα εργαστηριακά μηχανήματα να δουν ποιες περιοχές του εγκεφάλου είναι αυτές που είναι σε λειτουργία περισσότερο εκείνη την ώρα. Σημαντική προσφορά σε αυτή την προσπάθεια έκανε ο Francisco Varela Phd o οποίος έκανε σειρά πειραμάτων που βοήθησαν στην χαρτογράφηση του εγκεφάλου ( για λεπτομέρειες δείτε το Destructive emotions, Bloomsbury publ author: Daniel Coleman). Στα πειράματα τα κέντρα της εγρήγορσης είχαν υψηλή δραστηριότητα και πρέπει εδώ να σημειώσουμε ότι η Εσωτερική Αστρολογία είχε δείξει τη συνεκτικότητα μεταξύ του Ποσειδώνα και των Ιχθύων πάνω στο εγκεφαλικό πεδίο. Εδώ ακριβώς πρέπει να σημειώσουμε ότι πρέπει να ακυρώσουμε εντελώς την παραδοσιακή αστρολογία που έδινε στο κεφάλι του ανθρώπου τον Κριό και να χωρίσουμε τον εγκέφαλο σε 12 ζώνες με τις πλανητικές κυβερνήσεις τους.
Οι ερευνητές βρήκαν ότι ο κύριος λόγος που βιώνονται αυτές οι εμπειρίες είναι στον λεγόμενο συναισθηματικό εγκέφαλο στο επιχείλιο σύστημα ή στους κροταφικούς λοβούς, πράγμα που ήταν κάτι πολύ σημαντικό γιατί συνήθως αυτοί που έχουν επιληψία έχουν προβλήματα σε εκείνες τις περιοχές όπως δυσμορφίες η και βλάβες και πολλές φορές αναφέρουν και οι ίδιοι ότι βιώνουν κάποιες θρησκευτικές εμπειρίες. Στα ωροσκόπια των επιληπτικών είναι πασιφανές ότι πάντα έχουμε μία επιρροή του Ουρανού με τον Ερμή ( υπερτροφοδότηση του εγκεφάλου) και με τον Ποσειδώνα να είναι παρών με κάποια δευτερεύουσα όψη.
Η σπουδαιότητα του Ποσειδώνα στης λεγόμενες μεταφυσικές εμπειρίες είναι πολύ σημαντική είτε σε θέμα διελεύσεων είτε προοδευτικά. Τα άτομα με έντονο Ποσειδώνα έχουν πολύ καλή λειτουργία του δεξιού λοβού του εγκεφάλου και μπορούν να νοιώσουν τον κόσμο πολύ διαφορετικά από ότι αυτοί του αριστερού. Ιδιαίτερα με την μέθοδο των Cosmodynes όταν ο Ποσειδώνας είναι ο ισχυρότερος πλανήτης του ωροσκοπίου τα άτομα βιώνουν απανωτές και χωρίς έλεγχο θρησκευτικές εμπειρίες που τους κάνουν δύσκολη τη ζωή. Η Maena Montgomery με ισχύ του Ποσειδωνίου πλέγματος κατά 70% είχε δηλώσει ότι κάποιες φορές βλέπει φαντάσματα και άλλα πράγματα που τελικά νοιώθει ότι χάνει τον εαυτό της και για αυτό έχει χάσει την ηρεμία της κάτι που την έχει οδηγήσει στο να θεωρεί αυτό που έχει από χάρισμα όπως λένε μερικοί σε κατάρα. Η αλήθεια είναι ότι ο άνθρωπος δεν είναι ακόμη έτοιμος να λειτουργήσει και όπως είχε πει και η Alice Bailey ο άνθρωπος της 6ης ακτίνας ( Ακτίνα που κυβερνιέται από τον Ποσειδώνα εσωτερικά) είναι ακόμη ανέτοιμος να δείξει το δυναμικό του. Η πραγματικότητα είναι λίγο σκληρή, εκατομμύρια άνθρωποι λειτουργούν λάθος τον Ποσειδώνα και αντί να τον λειτουργήσουν για το συλλογικό προσπαθούν να τον χρησιμοποιήσουν για την προσωπική τους ωφέλεια. Αυτό που δεν μπορούμε να καταλάβουμε είναι ότι μερικές δυνάμεις δεν δέχονται την από προσωπικού επιπέδου χρησιμοποίηση τους γιατί είναι για άλλο σκοπό. Οι μύθοι των ανθρώπων που ισχυρές δυνάμεις τις χρησιμοποίησαν για όφελος τους και καταστράφηκαν είναι πάρα πολλοί. Θα πρέπει να κατανοήσουμε ότι το Ποσειδώνιο μήνυμα δεν είναι για να πούμε πόσο σπουδαίοι είμαστε αλλά πόσο σπουδαίο είναι το ανθρώπινο είδος.
Εικόνα 4: Πλανήτης Ποσειδώνας βασικός παράγοντας στη ζωή του ατόμου για ότι έχει να κάνει σχέση με θέματα του δεξιού λοβού του εγκεφάλου.
Το φαινόμενο της θρησκευτικής εμπειρίας είναι πολύ σημαντικό ιδιαίτερα στης θρησκείες για παράδειγμα η Γλωσσολαλλία που είναι στην ουσία η ομιλία ενός ανθρώπου όταν είναι σε έκσταση. Χαρακτηριστικό παράδειγμα βρίσκουμε στην βίβλο με τον απόστολο Παύλο και ο Λουκά. Το φαινόμενο το παρατηρούμε και στην πεντηκοστή που οι μαθητές έμαθαν να μιλούν σε πολλές γλώσσες. Γενικότερα η θρησκεία αναφέρει πολλά τέτοια παραδείγματα ενώ πολλοί μιλούν και για επικοινωνία με αγγέλους ιδιαίτερα όταν είναι πολύ προσηλωμένοι και είναι σε κατάσταση απογοήτευσης από τη ζωή. Η χριστιανική εκδοχή λέει ότι πρόκειται για το άγιο πνεύμα που επικοινωνεί με τους ανθρώπους. Πολύ σημαντικές είναι οι μαρτυρίες ανθρώπων που επικοινωνούν όπως λένε με αγγέλους ή γνώρισαν ένα θαύμα. Το σημαντικό από την άλλη είναι ότι παρατηρήθηκε ότι αυτοί που μιλούν για θαύματα και πιστεύουν σε μία θρησκεία έχουν παρόμοια συναισθήματα και εμπειρίες με αυτούς που πιστεύουν στα UFO και πιστεύουν ότι τους απήγαγαν. Οι σύγχρονοι νευρολόγοι πιστεύουν ότι αυτά τα δύο είναι συναφή και πώς αυτό που τα κάνει αληθινά στον καθένα είναι η πίστη.
Εικόνα: 5 Η παρουσία του αγγέλου στη ζωή του πιστού που τον σώζει από τα σκοτάδια του πνευματικά ως εκ θαύματος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα Ποσειδώνιας δεξιού λοβού λειτουργίας. Το ερώτημα όμως είναι εάν ο Δεξιός εγκέφαλος παράγει ολοκληρωμένα αυτά τα γεγονότα οπότε όλη η Θρησκεία είναι ένα ψευδές φαινόμενο ή είναι απλά ένας δέκτης των υπερφυσικών δυνάμεων της φύσης.
Θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε τον επιστήμονα Michael Persinger ο οποίος είχε δημιουργήσει ένα Κράνος που δημιουργούσε μαγνητικά πεδία τα οποία διέγειραν τα αναφερόμενα εγκεφαλικά κέντρα. Σύμφωνα με τον επιστήμονα όλοι τους βίωσαν κάποια ανεξήγητη παρουσία το τι όμως θα βίωναν ήταν αποτέλεσμα του ιδεολογικού τους πεδίου. Εάν κάποιος πίστευε στον θεό θα το μετέφραζε σε μία θρησκευτική εμπειρία κάποιος που πιστεύει στα φαντάσματα θα πίστευε ότι κάτι τέτοιο ήταν παρών. Σίγουρα το μεγάλο ερώτημα εάν αυτές οι περιοχές γεννήθηκαν από ανάγκη του ανθρώπου να πιστέψει σε ένα Θεό η για ανάγκη του οργανισμού να μπορεί να αναγνωρίσει τον Θεό όπως τα μάτια γεννήθηκαν για να βλέπουμε το περιβάλλον είναι μάλλον προς το παρόν προϊόν φιλοσοφικής συζήτησης όχι επιστημονικής ανάλυσης.
Εικόνα 6: Ο κρεμασμένος στην τράπουλα Ταρώ είναι συνυφασμένος με τους Ιχθύες και τον Ποσειδώνα η εικόνα είναι χαρακτηριστική της αλλαγής του ανθρώπου και απαλλαγής του από τα γνωστά του όρια.
Ο μυστικισμός και αυτός με ένα παράξενο τρόπο είχε δώσει μία ερμηνεία πολύ πιο πριν από την νευρολογία. Ο κρεμασμένος είναι ένα σύμβολο αγαλλίασης στην ζωή και όχι στο θάνατο, εκφράζει σύμφωνα με τον Γουέϊτ τη σχέση ανάμεσα στο θεό και το σύμπαν ( δημιούργημά του). Στην ουσία λοιπόν ο Ποσειδώνας είναι αυτός που μας βοηθά είτε νευρολογικά είτε μυστικιστικά να κατανοήσουμε την ανώτερη μας φύση και να αναγνωρίσει το ιερό μυστήριο της πίστης και της δημιουργίας πια του ανθρώπου. Το σημαντικό είναι ότι ο κρεμασμένος δεν ήταν το κάθε αυτό σύμβολο επικοινωνίας με τον Θεό αλλά ο μεσάζων το όργανο εκείνο που θα βοηθήσει σε αυτή την επικοινωνία.
Σημαντικός παράγοντας όπως είπαμε και παραπάνω παίζει ο κοινωνικός ρόλος μας και τα κοινωνικά δεδομένα εκεί που έχουμε γεννηθεί, με αυτό τον τρόπο ο καθένας από εμάς μέσα από το πολιτισμικό μας γίγνεσθαι μπορεί να νοιώσει και τα ανάλογα συναισθήματα από την εμπειρία ενός φαντάσματος και την απαγωγή μας από ένα ΑΤΙΑ μέχρι και την εμπειρία ενός Θεού όποιου και αν είναι αυτός. Το πια είναι όμως η αλήθεια και η πραγματικότητα πρέπει ο καθένας από εμάς να δει τα πράγματα πιο αντικειμενικά και ουδέτερα μακριά από τα πολιτισμικά μας πιστεύω Επειδή όμως οι άνθρωποι δεν έχουμε ωριμάσει τόσο θα πρέπει να περιμένουμε ίσως όταν ο Πλούτωνας θα περάσει από τον Υδροχόο. Να σημειώσουμε ότι πολύ σημαντικά γεγονότα στο θρησκευτικό μας γίγνεσθαι θα γίνουν όταν ο Ποσειδώνας θα εισέλθει στον Ιχθύ.
Θα πρέπει να σημειώσουμε ότι όλοι οι αστρολόγοι πολύ πετυχημένα είχαν προβλέψει ότι το 1997 που ο Ποσειδώνας θα έμπαινε στον Υδροχόο η επιστήμη θα προχωρούσε και θα μας έδινε πολλά στοιχεία για το πώς λειτουργεί η σχέση μας με το Θεό και να φανταστούμε ακόμη ότι είμαστε στη μέση του ταξιδιού αυτού του αινιγματικού πλανήτη στον αστερισμό της αλήθειας και της αποκάλυψης. Είμαστε σίγουροι ότι στη συνέχεια θα δούμε ακόμη περισσότερα πράγματα και περισσότερες έρευνες που θα μας βοηθήσουν στην κατανόηση μας για τη σχέση μας με το θεό ότι και είναι αυτό που ονομάζουμε Θεό και το σύμπαν.