Οι Διελεύσεις αποτελούν ίσως το κύριο εργαλείο πρόβλεψης που υπάρχει αυτή τη στιγμή στην αστρολογία. Στην πραγματικότητα όμως οι διελεύσεις αποτελούν μία υπεραπλουστευμένη πολλές φορές μέθοδο.
Έχουμε πει και στο παρελθόν βέβαια ότι η προσπάθεια μιας ολοκληρωμένης πρόβλεψης μόνο μέσω μιας τεχνικής είναι τουλάχιστον αφελής και βέβαια επικίνδυνη όταν χρησιμοποιείται από επαγγελματίες αστρολόγους που θα πρέπει να έχουν μία πιο συνθετική ματιά στην ανάλυση των μελλοντικών προοπτικών των ανθρώπων που τους εμπιστεύονται. Οι Διελεύσεις όμως δεν παύουν να είναι το πρώτο εύκολο και εύχρηστο εργαλείο για τον καθένα που βοηθά να μπορέσει ο οποιοσδήποτε να καταλάβει κάποιο γενικό νόημα για την πορεία του ανθρώπου.
Η Κοσμοβιολογία από την άλλη είναι μία τεχνική που μόλις κλείνει τα 80 της χρόνια και βασική της πεποίθηση είναι ότι τα μεσοδιαστήματα των πλανητών μας είναι μία πηγή σημαντικών πληροφοριών στο χάρτη μας. Μέσα από την εμπειρία μου θεωρώ ότι όντως η κοσμοβιολογία αποτελεί μία καθαρή πρόταση για τον αστρολόγο και τον σπουδαστή που είναι αρκετά ξεκάθαρη και έχει αρκετές δυνατότητες ανάλυσης και κυρίως καθαρότητας.
Ενώ όμως πολλές είναι οι φορές που μπορεί να κοιτάμε την κοσμοβιολογία σε σχέση με τα γενέθλια μεσοδιαστήματα μας πολλές φορές παραβλέπουμε να κοιτάξουμε τα μεσοδιαστήματα των πλανητών των γενέθλιων πλανητών προς τους πλανήτες μας. Βεβαίως το να κοιτάξει κάποιος τα διελαύνοντα μεσοδιαστήματα όλων των πλανητών είναι μία διαδικασία επίπονη και ιδιαίτερα δύσκολη πολλές φορές. Αλλά τελικά είναι και περιττή μιας και το να κοιτάς για παράδειγμα τα μεσοδιαστήματα της Σελήνης που κινείται σε ένα μήνα περίπου όλο το ζωδιακό δεν είναι και το πιο χρήσιμο πράγμα αλλά και τα άλλα μεσοδιαστήματα όπως αυτά του Ήλιου, του Ερμή της Αφροδίτης και του Άρη είναι ιδιαίτερα γρήγορα και περισσότερο θα μπέρδευαν κάποιον παρά θα τον βοηθούσαν.
Έτσι ουσιαστικά μας ενδιαφέρουν 10 μεσοδιαστήματα μόνο που είναι ιδιαίτερα πρακτικά και βοηθητικά για να μπορέσει ένα άτομο να προχωρήσει. Αυτά τα 10 μεσοδιαστήματα έχουν να κάνουν με τους εξωτερικούς από την ζώνη αστεροειδών πλανήτες. Δηλαδή τον Δία, Κρόνο, Ουρανό, Ποσειδώνα και Πλούτωνα. Ο Δίας με τον Κρόνο με τον Ουρανό τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα. Ο Κρόνος με τον Ουρανό, Ποσειδώνα, Πλούτωνα, Ο Ουρανός με τον Ποσειδώνα και τον Πλούτωνα και τον Ποσειδώνα με τον Πλούτωνα. Αυτά μας κάνουν 10 μεσοδιαστήματα που αποκτούν ιδιαίτερη σημασία στην προβλεπτική φαρέτρα ενός αστρολόγου όταν θέλει να κάνει μία σοβαρή ανάλυση που να μπορεί να τον βοηθήσει να ξεκαθαρίσει κάποια πράγματα.
1. Βασικές σημειώσεις
Πριν ξεκινήσουμε να αναλύουμε αυτό θα πρέπει να πούμε τι ακριβώς είναι το μεσοδιάστημα. Μεσοδιάστημα λέμε το σημείο όπου η απόσταση σε μοίρες μεταξύ δύο πλανητών βρίσκεται στη μέση. Για παράδειγμα αν πάρουμε τον Ποσειδώνα στις 02 μοίρες και 39 λεπτά και τον Ουρανό στις 06 μοίρες και 19 λεπτά το μεσοδιάστημα του Ουρανού Ποσειδώνα βρίσκεται στις 19 Ιχθύων και 29 λεπτά. Αν ο Δίας βρίσκεται στις 6 μοίρες και 50 λεπτά Διδύμων και ο Κρόνος στις 11ο Σκορπιού και 31 λεπτά το μεσοδιάστημα των δύο πλανητών θα βρίσκεται στις 24 μοίρες Λέοντα και 11 λεπτά. Κάποιος στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να πάρει ακριβώς το αντίθετο μεσοδιάστημα και να το βάλει στο ζώδιο του Υδροχόου όμως προτιμάμε να έχουμε το μεσοδιάστημα στην κοντινότερη απόσταση μεταξύ των πλανητών.
Εξάλλου οι όψεις που μελετάμε αν χρειαστεί θα φέρουν και την απέναντι θέση για την ερμηνεία ενός χάρτη. Θα πρέπει να ξέρετε ότι στην κοσμοβιολογία κοιτάμε μόνο τις όψεις που είναι παράγωγα της 8ης αρμονικής και βέβαια όπως πάντα τη σύνοδο. Οι όψεις της 8ης αρμονικής είναι εύκολο να βρεθούν αν διαιρέσετε το 360 του κύκλου με το 8. Το αποτέλεσμα που θα βγάλετε είναι 45 μοίρες. Έτσι πλην της Συνόδου (0 μοίρες) μας ενδιαφέρει το μισό τετράγωνο (45) το Τετράγωνο (+45 η 45χ2 ) στο ενάμιση τετράγωνο (135 45χ3) και η Αντίθεση ( 180 ή 45χ4). Δεν θα πρέπει επίσης προτού συνεχίσουμε να παραλείψετε ότι κάθε μοίρα έχει 60 λεπτά μέσα της. Στο παράδειγμα του μεσοδιαστήματος του Ουρανού / Ποσειδώνα πήρα τις τωρινές κινήσεις των πλανητών. Το μεσοδιάστημα βρίσκεται στις 19 Ιχθύων και 29 λεπτά. (δείτε και σε εικόνα παρακάτω) Αυτό σημαίνει ότι, οτιδήποτε κάνει σύνοδο, μισό τετράγωνο, τετράγωνο, ενάμιση τετράγωνο και αντίθεση με αυτή τη μοίρα θεωρούμε ότι υπάρχει σύνδεση.
Όμως δεν παίρνουμε την ερμηνεία ως αρνητική. Στην κοσμοβιολογία θα πρέπει να απαλλαχθούμε από την σκέψη ότι οι όψεις της 8ης αρμονικής και όσα την παράγουν (2η και 4η) είναι αρνητικές όψεις. Ο ίδιος ο Ebertin που δημιούργησε τη σχολή της κοσμοβιολογίας στο βιβλίο του «The 90nth Dial in practice» αναφέρει ότι απλά δεν είδε στα τρίγωνα και στα εξάγωνα τη δυναμική γεγονότων. Έτσι αυτές οι όψεις παραπάνω θεωρούνται ότι φέρνουν στην επιφάνεια διάφορα γεγονότα. Γι’ αυτό και όταν γράφουμε για παράδειγμα ότι ένα μεσοδιάστημα κάνει μία όψη με κάποιον πλανήτη δεν γράφουμε την ίδια την όψη αλλά απλά βάζουμε το σύμβολο συνήθως της ισότητας. Αν για παράδειγμα κάποιος στις 24 μοίρες του Σκορπιού έχει τον Ήλιο του. Αυτό σημαίνει ότι το μεσοδιάστημα του Δία / Κρόνου = Ήλιο. Στο μεσοδιάστημα μεταξύ πλανητών συνηθίζουμε να βάζουμε το σύμβολο της διαίρεσης όπως ξέρετε να το ονομάζετε οι περισσότεροι.
Έτσι τα μεσοδιαστήματα που θα μελετήσουμε που είναι και τα 10 βασικά διελαύοντα μεσοδιαστήματα είναι:
Δία / Κρόνου, Δία / Ουρανού, Δία/ Ποσειδώνα, Δία/ Πλούτωνα, Κρόνου/ Ουρανού, Κρόνου/ Ποσειδώνα, Κρόνου/ Πλούτωνα, Ουρανού / Ποσειδώνα, Ουρανού/Πλούτωνα και Ποσειδώνα/ Πλούτωνα.
Πριν κλείσουμε τις βασικές σημειώσεις μας θα πρέπει να μιλήσουμε και για τις ανοχές των μεσοδιαστημάτων. Αν και έχουν λεχθεί πολλά εγώ θα συμφωνήσω με την Eleonora Kimmel όπου έβαζε 1 ½ για τους πλανήτες και 2 μοίρες για τους άξονες και τα φώτα (Ωρ, Μς, Ήλιος, Σελήνη).
2. Τα εξωτερικά μεσοδιαστήματα
Με τον όρο εξωτερικά μεσοδιαστήματα λοιπόν όπως αναφέραμε μιλάμε για τα μεσοδιαστήματα των πλανητών που βρίσκονται έξω από την ζώνη των αστεροειδών στο ηλιακό μας σύστημα. Είναι πολύ σημαντικά καθότι κινούνται αργά και μπορούν να δημιουργήσουν σημαντικά γεγονότα ενώ τα μεσοδιαστήματα των εσωτερικών πλανητών περισσότερο λειτουργούν ως ωρολογιακοί δείκτες γεγονότων και πιο σπάνια ως κινητήρια δύναμη γεγονότων. Τα μεσοδιαστήματα των εξωτερικών πλανητών μας δίνουν μία πλούσια δυναμική και μας βοηθούν να μπορέσουμε να καταλάβουμε πολλές φορές την υφή διαφόρων γεγονότων. Προσοχή όμως. Εάν ένας Πλανήτης διελαύνων κάνει ταυτόχρονα όψη με ένα μεσοδιάστημα θα πρέπει το μεσοδιάστημα να «υποταχθεί» στην επιρροή του πλανήτη και μόνο εάν λειτουργεί αυτόνομα επάνω του μπορούμε να μιλάμε για μία ξεκάθαρη επιρροή.
Είναι σημαντικό να μην παραλείψουμε ότι δεν μπορεί στο μεσοδιάστημα να εμπεριέχεται πλανήτης που είναι ίδιος με τον πλανήτη με τον οποίο γίνεται η όψη. Αν δηλαδή στο παραπάνω παράδειγμα μας κάποιος στις 19 Παρθένου έχει τον Ουρανό του δεν μπορεί κάποιος να πει ότι Ουρανός / Ποσειδώνας = Ουρανό. Θα πρέπει και τα τρία σώματα που δημιουργούν μία μεσοδιαστηματική εικόνα να είναι διαφορετικά μεταξύ τους.
Εικόνα 2: Πίνακας που καταγράφει όλα τα μεσοδιαστήματα των εξωτερικών πλανητών
από την 1η Ιανουαρίου του 2013 και κάθε 15 μέρες.
Φτάνουμε λοιπόν στο πιο σημαντικό σημείο μας στο άρθρο μας που είναι η κατανόηση γιατί αυτά τα μεσοδιαστήματα είναι σημαντικά στην μελέτη του χάρτη μας. Όπως βλέπετε το μεσοδιάστημα Δία/ Κρόνου από την 23η μοίρα που βρίσκεται 1/1/13 στο τέλος της χρονιάς θα φτάσει την 19η της Παρθένου. Αυτή είναι μία κίνηση πολύ πιο μικρή ακόμη και από την ετήσια κίνηση του Δία. Το Μεσοδιάστημα Δία / Ουρανού περνά μόλις 24 μοίρες μέσα σε μία χρονιά. Του Δία / Ποσειδώνα 20 μοίρες περίπου. Του Δία/ Πλούτωνα 20 μοίρες επίσης . Του Κρόνου/ Ουρανού μόλις 7 μοίρες και του Κρόνου / Ποσειδώνα 6 μοίρες.
Του Κρόνου / Πλούτωνα επίσης 6 μοίρες και του Ουρανού /Ποσειδώνα επίσης. Του Ουρανού / Πλούτωνα είναι στις 4 μοίρες και φτάνουμε στο μεσοδιάστημα Ποσειδώνα / Πλούτωνα που καλύπτει μόλις 3 μοίρες σε μία χρονιά. Η Αργή αυτή κίνηση των μεσοδιαστημάτων δείχνει και την σπουδαιότητα σε ένα βαθμό επιρροής τους επάνω στον χάρτη και πολλές φορές μπορεί να δικαιολογήσει γιατί κάτι που δεν φαίνεται από τις κανονικές διελεύσεις μπορεί να φανεί μέσα από τις μεσοδιαστηματικές εικόνες της κοσμοβιολογίας. Κάθε μεσοδιαστηματική εικόνα φέρνει ένα συγκεκριμένο μήνυμα σε κάθε άτομο και αυτό το μήνυμα είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Ας πάμε όμως να αναλύσουμε το κάθε ένα από αυτά τα μεσοδιαστήματα και να το γνωρίσουμε.
Σημείωση: Εδώ θα μπορούσαμε να αναφέρουμε και τα μεσοδιαστήματα του Βορείου Δεσμού αλλά για πιο εύκολη επικέντρωση και αποφυγή παρεξηγήσεων μιας και ο Βόρειος στην Κοσμοβιολογία έχει μία τελείως διαφορετική προσέγγιση από αυτή που δίνει πολλές φορές το κοινό θεώρησα καλύτερο να τον παραλείψω.
(εάν θέλετε να μάθετε περισσότερα για τα μεσοδιαστήματα μπορείτε να αγοράσετε τον Συνδυασμό των Κοσμικών επιρροών του Reinholt Ebertin και για μία πιο μοντέρνα ματιά το βιβλίο Midpoints του John McBroom.)
1. Δίας / Κρόνος
Το μεσοδιάστημα του Δία / Κρόνου όπως βλέπετε φέτος θα κινηθεί από την 23ο Λέοντα μέχρι και την 19ο Παρθένου.
Το μεσοδιάστημα του Δία / Κρόνου έχει να κάνει με την μεταβλητότητα της τύχης και την έλλειψη σαφούς κατεύθυνσης. Το άτομο άλλοτε βρίσκεται μπροστά σε θετικά γεγονότα και άλλοτε μπροστά σε αρνητικές καταστάσεις που δεν το αφήνουν να μπορέσει να καταλαγιάσει. Πολλές φορές ο προγραμματισμός είναι δύσκολος μιας και άλλες φορές το άτομο έχει όλους τους δρόμους του ανοιχτούς και άλλοτε κλειστούς. Όταν το μεσοδιάστημα έχει θετική μορφή μπορεί να δείξει την επίτευξη μέσω μιας θετικής άποψης για τα πράγματα και για μία ανάγκη το άτομο να μπορέσει να ξεπεράσει τα όρια του. Σε αρνητική μορφή μπορεί να έχουμε μία συνεχόμενη ροή αλλαγών που οδηγεί το άτομο στην παράλυση. Πολλές φορές επίσης το αποτέλεσμα αυτών των καταστάσεων είναι ο εκνευρισμός.
2. Δίας / Ουρανός
Ένα από τα καλύτερα μεσοδιαστήματα που υπάρχουν και που δίνουν αρκετές ευκαιρίες. Συνήθως εδώ το άτομο καταφέρνει να επιτύχει μία επέκταση και μάλιστα με ιδιαίτερα θετικές προοπτικές. Το άτομο καταφέρνει να επιτύχει την ελευθερία του και γενικά η ζωή του φέρνει σημαντικά θετικά γεγονότα. Κάποιες φορές σε δύσκολες περιόδους από διελεύσεις ονομάζω αυτό το μεσοδιάστημα το «από μηχανής θεός». Σε αρνητική χροιά αυτό το μεσοδιάστημα μπορεί να οδηγήσει το άτομο να χάνει την τύχη του μέσα από τα χέρια του. Να σαμποτάρει ουσιαστικά τις ίδιες του τις προοπτικές, αλλιώς να βλαστημάει την τύχη του. Κάποιες συγκρούσεις επίσης έχουν παρατηρηθεί ενώ τέλος μπορεί το άτομο να μην έχει προσδοκίες για τη ζωή του που να μπορούν να είναι πρακτικές.
3. Δίας / Ποσειδώνας
Το μεσοδιάστημα αυτό έχει να κάνει με τα ιδανικά αλλά στην αντίθετη του μορφή έχει να κάνει με την κάμψη ακριβώς αυτών των ιδανικών και την παρουσία ανηθικότητας. Στην θετική του μορφή το άτομο είναι ιδιαίτερα πνευματικό και θετικό στους άλλους και κυνηγάει ένα όραμα του ή ένα όνειρο του που θέλει να κάνει τα πάντα για να το πετύχει. Το άτομο παρουσιάζει κέρδη στη ζωή του και είναι γενικότερα τυχερό. Στην αρνητική του μορφή υπάρχει σημαντική αστάθεια και έντονος ο κίνδυνος κερδοσκοπίας. Σημαντικά επίσης είναι τα σκάνδαλα που μπορεί να προκύψουν από αυτή την όψη.
4. Δίας / Πλούτωνας
Αυτό το μεσοδιάστημα έχει να κάνει με την ανάγκη για κέρδος όχι μόνο χρηματικό αλλά και γενικότερα κέρδος από την εξουσία μέχρι και την αγάπη. Κάποια άτομο μπορεί να κερδίσει ένα σημαντικό ρόλο στη ζωή κάποιων ανθρώπων να πάρει για παράδειγμα την αρχηγία κάπου αλλά και γενικότερα να μπορέσει να δει την επιτυχία σε διάφορους τομείς της ζωής του. Σημαντική επίσης είναι η κοινωνική άνοδος μιας και αυτό το μεσοδιάστημα μπορεί να δώσει κοινωνική αναγνώριση αλλά και γενικότερη επιτυχία. Αρνητικά δείχνει απώλεια της θέσης του ατόμου, σημαντική ατυχία σε όλα τα επίπεδα αλλά και γενικότερα σημαντικές δυσκολίες στην πορεία του ατόμου.
5. Κρόνος / Ουρανός
Μέσα από διάφορα εμπόδια αυτό το μεσοδιάστημα δείχνει ότι μπορούμε πραγματικά να πετύχουμε και να προχωρήσουμε στη ζωή μας. Σημαντικές αλλαγές ανάμεσα στο παρελθόν και στο παρόν γίνονται με σημαντική προοπτική για κάτι καινούριο. Το μεσοδιάστημα αυτό συναντάται όταν το άτομο καταφέρνει να μπορέσει να αλλάξει επιτέλους την πορεία του στη ζωή του ύστερα από μία περίοδο έντονων και δύσκολων δεσμεύσεων. Αρνητικά τα πράγματα δείχνουν στους τομείς που ακουμπά αυτό το μεσοδιάστημα να χειροτερεύουν. Είναι μία περίοδος σημαντικής έντασης και σύγκρουσης καθώς και μία περίοδος έντονων αλλαγών που θα οδηγήσουν το άτομο σε έλλειψη διαχείρισης και πολλές φορές και ένα σημαντικό πάγωμα μιας και συνήθως δεν μπορεί να αντιδράσει.
6. Κρόνος / Ποσειδώνας
Επίτευξη των σχεδίων μέσα από δυσκολίες και αρκετή προσπάθεια. Το άτομο καταφέρνει να φτάσει σε μεγάλα επίπεδα έκφρασης και επιτυχίας μέσα όμως από έναν δύσκολο σχετικά δρόμο. Αρνητικά αυτό το μεσοδιάστημα είναι αρκετά δύσκολο και μπορεί να φέρει σημαντικές συγκρούσεις, προβλήματα υγείας και μία γενικότερη αίσθηση αποτυχίας στη ζωή του ατόμου. Πολλά ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να υπάρξουν καθώς και έντονος βασανισμός από πολλά προβλήματα και δυσκολίες.
7. Κρόνος / Πλούτωνας
Μέσα από ομάδες και προσωπική προσπάθεια το άτομο προσπαθεί να επιτύχει και τα καταφέρνει. Τα αποτελέσματα είναι μακροπρόθεσμα και μπορεί να ελπίζει πραγματικά το άτομο ότι θα μπορέσει να δώσει το τέλος σε σημαντικές δυσκολίες και μαρτύρια. Ο Κρόνος / Πλούτωνας είναι πάντα ένα μεσοδιάστημα που μπορεί να βοηθήσει ένα άτομο να ξεφύγει από πολλές αρνητικές καταστάσεις. Σημαντική πνευματική δραστηριότητα και ανάπτυξη. Αρνητικά το άτομο κινδυνεύει να αυτοκαταστραφεί , χωρισμοί, καταστροφές, άρνηση της χαράς και απώλεια ευτυχίας καθώς και θετικών πραγμάτων που έχει το άτομο στη ζωή του. Σκληρή εργασία που βγάζει λίγα αποτελέσματα.
8. Ουρανός / Ποσειδώνας
Θετικά το άτομο μπορεί να προχωρήσει πνευματικά και να κάνει θαύματα στη ζωή του. Σημαντική έμπνευση και επιτυχία μέσα από την γνώση τη σοφία και τη μάθηση. Είναι μία περίοδος πνευματικής ανάπτυξης και επαφής με κόσμο μέσα από ταξίδια είτε φυσικά είτε μέσω της τεχνολογίας. Αρνητικά υπάρχουν προβλήματα υγείας και πολλές φορές υπάρχουν νοητικά προβλήματα καθώς και παρεκκλίσεις της συμπεριφοράς.
9. Ουρανός / Πλούτωνας
Το άτομο καταφέρνει να κάνει τη μεγαλύτερη αλλαγή στη ζωή του προς το καλύτερο, μπορεί να αλλάξει πολλά πράγματα και κυρίως να πετύχει σε πολύ μεγάλο επίπεδο όλα του τα όνειρα. Σημαντική αναγνώριση και επιτυχία στον οικονομικό τομέα. Η δημιουργία της ζωής από την αρχή.
Σε αρνητική περίπτωση έχουμε χάος, μεταμορφώσεις χωρίς λόγο και καταστροφές. Συγκρούσεις και τον «θάνατο» πολλών πραγμάτων που το άτομο προσπάθησε να συγκρατήσει. Η κατάρρευση της ζωής του ατόμου και ατύχημα.
10. Ποσειδώνας / Πλούτωνας
Θετικά αυτό το διάστημα μπορεί να βοηθήσει στο να μπορέσει κάποιος να πετύχει σε σημαντικά προβλήματα στη ζωή του και να μπορέσει να κάνει μία καινούρια αρχή. Κάποια φορές μπορεί να δείχνει μία σημαντική πνευματική ανάπτυξη του ατόμου και πάνω από όλα την απελευθέρωση από μία κατάσταση που το άτομο μπορεί να ήταν εγκλωβισμένο. Αρνητικά αυτό το μεσοδιάστημα φέρνει σημαντικές κρίσεις στον ψυχολογικό τομέα και ιδιαίτερα μανίες αλλά και κρίσεις με προβλήματα όπως αλκοόλ και ναρκωτικά. Πολλές φορές μία σημαντική απώλεια μπορεί να οδηγήσει το άτομο σε μία σημαντικά μεταμορφωτική εμπειρία.
11. Τα 11 σώματα που μπορεί να δέχονται όψεις (8ης αρμονικής, δηλαδή μισό τετράγωνο, τετράγωνο, ενάμιση τετράγωνο, αντίθεση και η σύνοδος) από αυτά τα μεσοδιαστήματα:
Εδώ είναι σημαντικό να δούμε την δυναμική ανάλυση του κάθε πλανήτη (μεσοδιαστήματα που ενεργοποιούν γενέθλια τον γενέθλιο πλανήτη)
- Ήλιος : Θέματα του εγώ, της υγείας, σκοπών της ζωής, αλλαγές στον χαρακτήρα
- Σελήνη : Συναισθηματικές ανάγκες, αντιμετώπιση προβλημάτων με θέματα της μητέρας. Αλλαγές στις βασικές ανάγκες που έχει κάποιος ερωτικά.
- Ερμής : Θέματα επικοινωνίας, το μυαλό, ιδέες, νευρικό σύστημα, μετακομίσεις, ταξίδια και θέματα ειδήσεων από κόσμο.
- Αφροδίτη : Ερωτικά ζητήματα, οικονομικά ζητήματα, κοινωνικότητα, φαγητό, ομορφιά.
- Άρης : Υγεία, ενέργεια, σεξουαλικότητα, αλλαγές, πάθος, θυμός.
- Δίας (εκτός των Μεσοδιαστημάτων του Δία) : Επέκταση, τύχη, αλλαγή, διαμόρφωση, σπουδές, θρησκεία, σχέσεις.
- Κρόνος (εκτός των Μεσοδιαστημάτων του Κρόνου): Κοινωνία, δομές, σταθερότητα, πατέρας, αποφασιστικότητα, εντάσεις, εμπόδια, περιορισμοί.
- Ουρανός (εκτός των Μεσοδιαστημάτων του Ουρανού) : Ελευθερία, δυναμικότητα, επανάσταση, ξαφνικό, αλλαγή, σπάσιμο, καινούρια κατάσταση.
- Ποσειδώνας (εκτός των Μεσοδιαστημάτων του Ποσειδώνα): Μπερδέματα, πνευματισμός, ανώτερες σκέψεις, ιδεαλισμός, αυτοκαταστροφικότητα, ευαισθησία, φαντασία.
- Πλούτωνας (εκτός των Μεσοδιαστημάτων του Πλούτωνα): Δύναμη, εξουσία, αλλαγή και θάνατος, νέες δυνατότητες, μεταμορφώσεις.
- Ωροσκόπος : Ταυτότητα ( διάβασε κοινωνική δόμηση της αστρολογίας), προσωπικό δυναμικό, υγεία, γενικότερη πορεία ζωής, σχέσεις.
- Μεσουράνημα : Επαγγελματική κατεύθυνση, κοινωνική εικόνα.
- Δεσμοί Σελήνης : Ομάδες, σχέσεις με κόσμο, οικογένεια.
Μία σημαντική σημείωση είναι ότι ποτέ δεν μελετάμε στις διελεύσεις μόνο τα μεσοδιαστήματα. Για μία ολοκληρωμένη ανάγνωση μέσω των μεσοδιαστημάτων είναι σημαντικό να κοιτάμε πάντα τους διελαύνοντες πλανήτες ενώ όπως αναφέραμε παραπάνω για επαγγελματική χρήση δεν συνιστούμε ποτέ τη χρήση μιας τεχνικής αλλά προτιμούμε συνθετικές μορφές συστημάτων που καλύπτουν παραπάνω από ένα φαινομενολογικά πλαίσια του ατόμου καθότι κάθε τεχνική στην ουσία αναφέρεται στο μέλλον του ίδιου ατόμου αλλά από διαφορετική οπτική και κυρίως από διαφορετικές προτεραιότητες.
Ένα παράδειγμα:
Είναι σημαντικό στο παραπάνω παράδειγμα να δούμε κάποια βασικά χαρακτηριστικά της δυναμικής των μεσοδιαστημάτων όταν τα χρησιμοποιούμε μέσα στη τεχνική των διελεύσεων.
Σύμφωνα με αυτό το χάρτη μπορούμε να δούμε την εκ γενετής συσχέτιση του Ωροσκόπου με τον Ήλιο και με τον Κρόνο. Στην ουσία έχουμε ένα μεσοδιάστημα που αναφέρεται κατά τον Έμπερτιν ότι: (Κρόνος / Ωροσκόπος = Ήλιος) μία καλή γνώση για την έλλειψη της Ελευθερίας των κινήσεων. Η ισχυρή επιθυμία κάποιου να ακολουθήσει το δρόμο που διάλεξε μόνος του. Δυσκολίες στο τρόπο ζωής. Υποφέροντας από συνθήκες διαβίωσης μέσα στο περιβάλλον. Αρρωσταίνοντας. Η πράξη του χωρισμού.
Το συγκεκριμένο άτομο εκείνη την περίοδο είχε τη διέλευση του Κρόνου από τον Ωροσκόπο, Ήλιο και Κρόνο φέρνοντας στην επιφάνεια τις δύσκολες καταστάσεις του χωρισμού που όμως έφεραν και προβλήματα υγείας ιδιαίτερα σοβαρά μιας και το μεσοδιάστημα του Κρόνου / Πλούτωνα επίσης επηρέασε αρνητικά τον Ωροσκόπο, τον Ήλιο και τον Κρόνο του ατόμου. Τελικά η κυρία που μας έδωσε τα στοιχεία της παρουσίασε μαζί με έναν πολύ σκληρό χωρισμό και ένα σοβαρό πρόβλημα υγείας στα αυτιά της με σοβαρές φλεγμονές (να πούμε ότι ο Κρόνος/ Ωροσκόπος που πέφτει πάνω στον Ήλιο της είναι το μεσοδιάστημα που στην υγεία έχει να κάνει με τις φλεγμονές στα ακουστικά όργανα σελ. 204 στους συνδυασμούς κοσμικών επιρροών).
Η επιβάρυνση επάνω στο ωροσκόπιο της μπορεί βεβαίως να φανεί και από άλλα πράγματα. Ο λόγος που γλύτωσε από τα χειρότερα και κατάφερε να έχει μία επιτυχημένη εγχείρηση ευτυχώς είναι και η παρουσία του μεσοδιαστήματος Δία / Ουρανού όπου όπως φαίνεται ήταν αρκετά σημαντικό για να μπορέσει να λειτουργήσει σαν ο από μηχανής θεός και δεν οδήγησε σε ακόμη χειρότερες καταστάσεις την ζωή της συγκεκριμένης κοπέλας, μάλιστα το μεσοδιάστημα του Δία / Ποσειδώνα που επηρέασε τελευταίο τον Ήλιο – Ωροσκόπο και Πλούτωνα της έφερε μέσα από αυτές της εμπειρίες όπως η ίδια αναφέρει σε μία νέα πνευματική κατάσταση όπου μπορούσε να δει πιο καθαρά τα πράγματα στη ζωή. Σίγουρα μπορούμε να κάνουμε μία ακόμη μεγαλύτερη ανάλυση μέσω της κοσμοβιολογίας. Σκοπός όμως του άρθρου δεν είναι τόσο η εκμάθηση της κοσμοβιολογίας αλλά η δυναμική της χρήση μέσα από τις μεσοδιαστήματα των διελεύσεων.
Μεσοδιαστήματα διελεύσεων στον χάρτη των αποκλίσεων
Είναι πολύ σημαντικό να μπορέσουμε να κοιτάξουμε και τα μεσοδιαστήματα των αποκλίσεων. Μέσα από την εμπειρία μου έχω παρατηρήσει ότι πολλές φορές τα μεσοδιαστήματα που λειτουργούν μέσω των αποκλίσεων μπορούν να μας πουν πολλές λεπτομέρειες όχι μόνο για να μπορέσουμε να προβλέψουμε κάποια γεγονότα αλλά και για να μπορέσουμε να κάνουμε μία εις βάθος ψυχολογική ανάλυση σε κάποιο άτομο.
Επίλογος
Η μελέτη ενός χάρτη με βάση το σύστημα της κοσμοβιολογίας είναι ιδιαίτερα σημαντική και χρειάζεται χρόνο και κόπο για να μπορέσει κάποιος να χρησιμοποιήσει αυτή τη τεχνική. Σαφώς η μελέτη μόνο των διελαύνοντων μεσοδιαστημάτων δεν είναι αρκετή όμως είναι αρκετά σημαντικό να μπορέσουμε να εμπλουτίσουμε τη μέθοδο των διελεύσεων που σε αρκετά μεγάλο βαθμό από την εμπειρία μου μπορεί να οδηγήσει σε λανθασμένα συμπεράσματα μιας και ποτέ μία τεχνική πρόβλεψης δεν είναι αρκετή για να μπορέσουμε να καταλάβουμε και να προβλέψουμε ένα χάρτη ειδικά όταν δεν έχουμε πλήρη κατανόηση και γνώση του γενέθλιου χάρτη και της δεδομένης εξελικτικής πορείας του ατόμου.
Βιβλιογραφία:
- Applied Cosmobiology: Reinholt Ebertin.
- Astrological healing: Reinholt Ebertin
- Cosmobiology for the 21st century: Eleonora Kimmel
- Fundamentals of cosmobiology: Eleontara Kimmel with Manfred Kimmel
- Midpoint interpretation simplified: Aren Ober
- Midpoints: Don Mc Broom
- Regulus Ebertin cosmobiology beyond 2000: Doris Greaves
- Συνδυασμοί κοσμικών επιρροών: Reinholt Ebertin.