5 4 votes
Article Rating

Ο Πλούτωνας είναι ο πιο μυστήριος, γοητευτικός πλανήτης του ζωδιακού, ο πιο απομακρυσμένος του ηλιακού μας συστήματος και παρ’ όλο που είναι πολύ μικρός, οι δυνάμεις που ασκεί είναι τρομακτικές σε ένταση, καταλυτικές και πάνω απ’ όλα αδιαπραγμάτευτες.

Ο πλανήτης αυτός φέρνει την εις βάθος μεταμόρφωση, τον εκ βάθρων μετασχηματισμό του τομέα της ζωής μας, απ’ όπου διέρχεται και έχει σκοπό να εξαφανίσει παλιές καταστάσεις και ψυχολογικά σχήματα και στη θέση τους να δημιουργήσει νέα, τέτοια όμως που να ταιριάζουν απόλυτα στον απώτερο ψυχισμό μας.

Οι ενέργειές του εκδηλώνονται με μοιραίο και ασύλληπτο τρόπο. Περίεργες συμπτώσεις μπορεί να φέρουν γεγονότα που μας αναγκάζουν να κάνουμε βαθιές αλλαγές και που ξεριζώνουν απΆ τα βάθη της ψυχής μας δύσκολες καταστάσεις και σχήματα, τα οποία μέχρι τώρα δειλιάζαμε ή δεν τολμούσαμε ν’ αγγίξουμε και να διαχειριστούμε.

Μακροχρόνια βέβαια μας φέρνουν πολύ κοντύτερα στις πραγματικές μας ανάγκες, ανάγκες που μέχρι τώρα δεν τολμούσαμε να καλύψουμε, είτε γιατί φοβόμασταν να θίξουμε είτε γιατί υπήρχαν απαγορευτικοί φραγμοί από το εξωτερικό περιβάλλον και τις μέχρι τώρα συνθήκες στη ζωή μας.

Στην θετική του έκφανση, ο Πλούτωνας χαρακτηρίζεται από ιδιαίτερες ψυχικές δυνάμεις και έχει ένα ισχυρό δυναμικό, το οποίο μπορεί να επιφέρει την μετάλλαξη των πεπαλαιωμένων αρχών και δομών.

Αυτή του η ισχύς ωστόσο θα πρέπει να τύχει σωστής διαχείρισης, καθώς μπορούν εύκολα να δημιουργηθούν ασυνείδητες δυνάμεις, υπό μορφή απωθημένων, που οδηγούν σε έμμονες ιδέες και καταστροφικές τάσεις.

Σε μία τέτοια περίπτωση, η πλουτώνια παθολογία οδηγεί στον φανατισμό, την αυτοκαταστροφή και την κυριαρχία των ενστίκτων. Θεωρείται ο κυρίαρχος πλανήτης του Σκορπιού. Σχετικά με την έξαρσή του δεν υπάρχει μία κατασταλαγμένη άποψη. Βρίσκεται σε εξορία στον Ταύρο και σε πτώση στην Παρθένο ή τον Ζυγό.

Πλούτωνας και Μυθολογία

Ο Πλούτωνας, σύμφωνα με την αρχαία ελληνική μυθολογία, ήταν γιος του Κρόνου και της Ρέας, αδελφός του Δία και του Ποσειδώνα, με τους οποίους μοιράστηκε τον κόσμο, όταν επικράτησαν των Γιγάντων και των Τιτάνων. Ο Πλούτωνας ή Άδης (Αΐδης= αόρατος) πήρε τον Κάτω Κόσμο, δηλαδή το βασίλειο των σκιών και των νεκρών, στο οποίο ήταν απόλυτος άρχοντας. Το όνομα Πλούτων δόθηκε κατΆ ευφημισμό, από τη λέξη πλούτος, καθώς αναφερόταν στα πλούτη που κρύβονται κάτω από τη γη, πάνω στα οποία είχε επίσης εξουσία.

Άλλα προσωνύμια που του είχαν αποδοθεί ήταν Ζαγρεύς (μεγάλος κυνηγός), καθώς και Πολυδέγμων ή Πολυδέκτης, γιατί δεχόταν στην επικράτειά του όλους τους ανθρώπους που πέθαιναν. Σύμβολο της εξουσίας του ήταν η κυνή, η βαθιά νύχτα δηλαδή, μέσα στην οποία βασίλευε και μπορούσε να τον κάνει αόρατο, όπως άλλωστε και κάθε άλλο θεό του Ολύμπου.

Ο Πλούτωνας έμενε πάντοτε απομονωμένος στον υπόγειο κόσμο του, μία τεράστια έκταση, πέρα από τα όρια του γήινου ορατού κόσμου, η οποία καλυπτόταν από ακίνητα νέφη και αιώνια ομίχλη, ενώ είχε βλάστηση, χωρίς ωστόσο να ανθίζει (κυρίαρχο φυτό ήταν οι ασφόδελοι). Η μοναδική φορά που ανέβηκε στον πάνω κόσμο ήταν όταν, γοητευμένος από τα κάλλη της Περσεφόνης και με τη σύμφωνη γνώμη του Δία, άρπαξε την όμορφη νέα.

Ιδιαίτερα κτητικός και αυστηρός με τους υποτελείς του, ο Πλούτωνας είχε την απόλυτη εξουσία και αν κάποιος προσπαθούσε να φύγει ή να τον εξαπατήσει, βίωνε την σαρωτική οργή του.

Ο μοναδικός που μπόρεσε να ξεφύγει από τον Κέρβερο, ένα σκυλί με τρία κεφάλια και ουρά φιδιού, το οποίο αποτελούσε τον φύλακα του Άδη, ήταν ο Ηρακλής. Ο τελευταίος κατάφερε τόσο να περάσει, όντας ζωντανός, στον Κάτω Κόσμο, αλλά και να επιστρέψει παίρνοντας μαζί του τον Κέρβερο, καθώς αυτό αποτελούσε μία από τις διαταγές που του είχε δώσει ο Ευρυσθέας, μέσα στα πλαίσια των άθλων του.

ΠαρΆ όλη τη δυσοίωνη προοπτική του ως θεότητα του Κάτω Κόσμου και τη σκληρότητα του χαρακτήρα του, αυτό που χαρακτήριζε τον Πλούτωνα ήταν η δικαιοσύνη. Μάλιστα, όταν οι ψυχές πήγαιναν στον Κάτω Κόσμο δικάζονταν από τον μεγάλο κριτή, τον Άδη, και τους τρεις δίκαιους μυθικούς ηγεμόνες, τον Μίνωα, τον Ραθάμανθι και τον Αιακό. Οι δίκαιες ψυχές οδηγούνταν στα Ηλύσια Πεδία ή στα νησιά των Μακάρων, ενώ οι άδικοι στα Τάρταρα και αφού είχαν υποστεί δεινές τιμωρίες.

Πλούτωνας και Αστρονομία

Ο Πλούτωνας ανακαλύφθηκε από τον Tombaugh και συγκαταλέχθηκε στην ομάδα των πλανητών του ηλιακού μας συστήματος το 1930. Η αστρονομική κοινότητα τον αποδεχόταν ως κανονικό πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος μέχρι τον Αύγουστο του 2006, όταν κατά τη διάρκεια του συνεδρίου της Διεθνούς Αστρονομικής Ένωσης στην Πράγα ορισμένοι ερευνητές πρότειναν τον εξοβελισμό του από το πλανητικό σύστημα, αφού θεώρησαν ότι δεν πληροί τις προϋποθέσεις για να λέγεται πλανήτης. Το θέμα όμως δεν έχει λυθεί τελεσίδικα.

Ο Πλούτωνας είναι ο πιο μακρινός εξωκρόνιος πλανήτης στο ηλιακό μας σύστημα και το μέγεθός του είναι μικρότερο κατά το μισό από την Γη. Σύμφωνα με κάποιες απόψεις, ο Πλούτωνας πιθανότατα ήταν κάποτε δορυφόρος του Ποσειδώνα, από τον οποίο απομακρύνθηκε, αφού ήρθε σε στενή προσέγγιση με τον άλλο δορυφόρο του, τον Τρίτωνα.

Για την προέλευση όμως του Πλούτωνα έχουν διατυπωθεί και άλλες απόψεις, όπως ότι δεν είναι τίποτε άλλο παρά ένας μεγάλος αστεροειδής ή ακόμη ότι ένα σώμα που έχει προσεγγίσει το πλανητικό μας σύστημα από περιοχές έξω από αυτό. Γεγονός πάντως είναι ότι ο Πλούτωνας είναι ένας πολύ ιδιόμορφος πλανήτης.

Ο Πλούτωνας συμπληρώνει μία πλήρη περιστροφή γύρω από τον ήλιο κάθε 248 χρόνια και η τροχιά του είναι περισσότερο ελλειπτική και κάμπτει περισσότερο από οποιουδήποτε πλανήτη του ηλιακού μας συστήματος σε σχέση με το εκλειπτικό επίπεδο. Παρόλο που πλησιάζει πιο κοντά στον Ήλιο παρά στον Ποσειδώνα, δεν υπάρχει περίπτωση αυτοί οι δύο πλανήτες να συγκρουστούν, γιατί για κάθε 2 περιστροφές του Πλούτωνα, ο Ποσειδώνας περιφέρεται 3 φορές γύρω από τον Ήλιο. Η θερμοκρασία του είναι -210ο Κελσίου, έχει ακτίνα 1,160 χλμ., ενώ ένα άτομο βάρους 40 κιλών ζυγίζει στην επιφάνειά του 0,5 κιλό.

Ένας από τους δορυφόρους του Πλούτωνα ονομάζεται Χάρων και κάνει μια πλήρη περιστροφή γύρω από τον Πλούτωνα κάθε 6,4 μέρες. Συνδυάζοντας την τροχιακή περίοδο του Χάροντα με την απόστασή του από τον Πλούτωνα, οι αστρονόμοι είχαν την δυνατότητα να μετρήσουν με ακρίβεια την μάζα του τελευταίου. Έμαθαν επίσης πως ο Πλούτωνας περιστρέφεται προς τα πίσω (ανάποδα) και ο άξονας περιστροφής του είναι γυρισμένος σχεδόν στην πλευρά του.

Η πυκνότητα του Πλούτωνα είναι 2 g/cm³ και είναι σχετικά υψηλή για κάποιον βραχώδη και παγωμένο πλανήτη στην άκρη του ηλιακού μας συστήματος. Έχει μια λεπτή ατμόσφαιρα από άζωτο κ άλλα αέρια τα οποία παράγονται από την εξαΰλωση των πάγων στην επιφάνειά του. ΠαρόλΆ αυτά, η ατμόσφαιρά του λεπταίνει σταθερά, επειδή η ελλειπτική τροχιά του τον απομακρύνει από τον Ήλιο περισσότερο.

Πλούτωνας και Αστρολογία

Ο Πλούτωνας χρειάζεται 248 περίπου χρόνια για να κάνει μία πλήρη περιστροφή του ζωδιακού και παραμένει πολλά χρόνια σε κάθε ζώδιο. Λόγω της εκκεντρότητας της τροχιάς του, ο χρόνος παραμονής του σε κάθε ζώδιο δεν είναι ίδιος. Για παράδειγμα, στον Σκορπιό και τον Τοξότη μένει περίπου δώδεκα χρόνια, ενώ όταν φθάσει στον Ταύρο θα παραμείνει τριάντα ένα χρόνια. Η ανάδρομη κίνησή του διαρκεί περίπου πέντε μήνες.

Οι αστρολόγοι ήταν σίγουροι για την ύπαρξη του Πλούτωνα, γι’ αυτό και μετά την ανακάλυψή του επιδόθηκαν στη μελέτη και καταγραφή των βασικών του χαρακτηριστικών και στον καθορισμό της κυριαρχίας του στον ζωδιακό και συγκεκριμένα στο ζώδιο του Σκορπιού.

Δεν έχει ωστόσο διερευνηθεί επαρκώς και δεν θα μπορούσαμε να εξατομικεύσουμε τις ιδιότητές του στον χάρτη. Μέσα στο Σκορπιό μάς μιλά για μία γενιά που θα κάνει μία αλλαγή στη νοοτροπία της όσον αφορά το σεξ, κάτι που παρατηρήθηκε άλλωστε με την εμφάνιση της ασθένειας του AIDS και της έρευνας για κυτταρικής μορφής αρρώστιες, όπως είναι ο καρκίνος.

Σχετικά με την έξαρση του Πλούτωνα δεν υπάρχει μία κατασταλαγμένη άποψη (προτεινόμενες ζωδιακές θέσεις στον Υδροχόο, στον Κριό, στον Καρκίνο, στον Λέοντα και στον Αιγόκερω). Βρίσκεται σε εξορία στον Ταύρο και σε πτώση στην Παρθένο ή τον Ζυγό. Ο Πλούτωνας θεωρείται η υψηλότερη οκτάβα του Άρη και είναι ισχυρότερος και αποτελεσματικότερός του, καθώς εκφράζει την βασισμένη στο ένστικτο ορμή του ανθρώπου σε συλλογικό και μεταφυσικό επίπεδο.

Είναι η αστρική χορδή κι ο αποκρυφισμός (υγιής ή μη, ανάλογα με τη ποιότητα του ατόμου). Επειδή φθάνει στο κύτταρο της δημιουργίας, το άτομο και η διάσπασή του θεωρούνται πλουτώνια στοιχεία.

Το σύμβολό του αποτελείται από το ημικύκλιο της ψυχής με την εξωτερική πλευρά γυρισμένη στο σταυρό της ύλης. Αυτό δείχνει την ανωτερότητα του πνεύματος απέναντι στον υλικό κόσμο και συμβολίζει την αναγέννηση από τις στάχτες της φωτιάς. Συμβολίζει τις άγνωστες περιοχές από τις οποίες πρέπει να περάσει ο άνθρωπος, πριν φθάσει τελικά στην κατανόηση του εαυτού του, στα βαθύτερα ισχυρά του επίπεδα.

Ο Πλούτωνας θεωρείται πλανήτης του παραδόξου, καθώς συνδυάζει μερικές από τις πιο αντιφατικές ιδιότητες και δυνάμεις, σε σχέση με τους υπόλοιπους πλανήτες που χρησιμοποιούνται στην αστρολογία.

Συμβολίζει το σκοτάδι και τα αρνητικά συναισθήματα που είναι κρυμμένα μέσα μας, ταυτόχρονα όμως και το εσωτερικό φως, αυτό που καταφέρνει να ξορκίσει όλα τα προηγούμενα, ώστε να θεραπεύσει το ασυνείδητο και να μας μεταμορφώσει.

Οι ιδιότητες του Πλούτωνα μπορούν να δώσουν στον άνθρωπο την ώθηση, προκειμένου να φέρει στην επιφάνεια την κρυμμένη και σκοτεινή του πλευρά, να την αντιμετωπίσει, να την εξαγνίσει, συνεπώς και να αναγεννηθεί ο ίδιος μέσα από αυτήν την διαδικασία.

Επειδή ακριβώς αντιπροσωπεύει τη ζωή στο σκοτάδι, σχετίζεται επίσης και με τον θάνατο, αν και σ’ αυτήν την περίπτωση αναφερόμαστε κυρίως σε συμβολικό και μεταφυσικό επίπεδο. Αυτό που κυρίως συμβολίζει είναι τις δυνάμεις ενός ουσιαστικού μετασχηματισμού που μπορεί να επέλθει στη ζωή του ατόμου, την διαδικασία εκείνη, που μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσα από την καταστροφή και την ανασυγκρότηση.

Ο Πλούτωνας είναι ο πλανήτης της μεταμόρφωσης και της αλλαγής, δηλώνει ωστόσο και τον κίνδυνο της βίας και της εκμηδένισης, την πολλές φορές εκδικητική φύση που μπορεί να φανερώσουμε στους άλλους, αλλά και στον ίδιο μας τον εαυτό. Σχετίζεται με το έγκλημα, την υπόγεια δράση, την υπόγεια καταστροφική μανία.

Μέσα όμως από την καταστροφή, υπάρχει η ελπίδα της αναγέννησης. Ο Πλούτωνας σχετίζεται με την σε βάθος ανάλυση και κατΆ επέκταση με τους ψυχαναλυτές και τους εγκληματολόγους. Το πλουτώνιο στοιχείο θα αναζητήσει τη ρίζα σε κάθε τι που απασχολεί την ανθρωπότητα και θα επιδιώξει την αναγέννηση, απορρίπτοντας ό,τι είναι σάπιο.

Ο Πλούτωνας δείχνει τις κρυμμένες δυνατότητες που έχουμε. Η θέση και οι όψεις του σΆ έναν γενέθλιο χάρτη δείχνουν σε ποιον τομέα της ζωής θα συναντήσουμε αυτήν τη σκοτεινή προσωπική πλευρά.

Παράλληλα όμως, τα ίδια στοιχεία μπορούν να δείξουν και το κατά πόσο θα είμαστε σε θέση ν’ αναγνωρίσουμε αυτήν την πλευρά στους άλλους, κατά πόσο μπορούμε να ψυχολογήσουμε με ευκολία. Για τον λόγο αυτό, ο Πλούτωνας έχει να κάνει και με την ψυχολογία, το ασυνείδητο, τους φόβους, τα πάθη και τα ένστικτά μας. Επιπλέον έχει να κάνει με τον τρόπο που δεχόμαστε την απόρριψη στη ζωή μας.

Πολύ σημαντικό είναι το γεγονός ότι διακρίνει τη μια γενεά από την επόμενη. Γι’ αυτό, δεν αλλάζει απλά κάθε άτομο ξεχωριστά, αλλά λειτουργεί στο συλλογικό ασυνείδητο. Άτομα με πλουτώνια επίδραση διαθέτουν τη δύναμη που μπορεί να θεραπεύσει ή να καταστρέψει. Το πρόβλημα που προκύπτει από αυτήν την επιρροή οφείλεται στο ότι η δύναμή του μπορεί να βρίσκεται στα χέρια ανθρώπων που δεν είναι ολοκληρωμένοι.

Για τον λόγο αυτό, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί και να προσπαθούμε, ώστε ψυχολογικά βιώματα, φοβίες ή συναισθηματικές ανασφάλειες που έχουν προκληθεί εξαιτίας κακών όψεων του Πλούτωνα, να μην γίνουν εμπόδιο στην πρόοδο και την εξέλιξή μας.

Ο Πλούτωνας, στην πραγματικότητα, οπλίζει με ελπίδα, πίστη, αγάπη και δημιουργική δύναμη. Δεν τιμωρεί, αλλά μας βοηθά να εξελιχθούμε. Στο χέρι μας είναι, λοιπόν, αν θα αξιοποιήσουμε τα δώρα του ή θα υποχωρήσουμε λόγω των αδυναμιών μας.

Η πλουτώνια επιρροή σε ένα ωροσκόπιο είναι πολύ ισχυρή. Η αρνητική εκδήλωση μιας άσχημης τοποθέτησης του πλανήτη μπορεί να εκφραστεί μέσω της βίας, της συναισθηματικής σύγχυσης, της ηττοπάθειας, των εμμονών και των παθών. Βίαιες ή εγκληματικές τάσεις βρίσκονται κρυμμένες στο υποσυνείδητό μας. Η κατάχρηση εξουσίας είναι χαρακτηριστικό ενός Πλούτωνα με άσχημη τοποθέτηση.

Η θετική εκδήλωση της πλουτώνιας επίδρασης από την άλλη εκφράζει την φρόνηση, τη συναισθηματική εξέλιξη μέσα από τη διανοητική ένωση και την ανάδυση μιας κοσμικής συνείδησης από μέσα μας.

Η αλήθεια που βγαίνει μέσα από τις επιρροές του Πλούτωνα συνήθως βιώνεται μέσα από επίπονες διαδικασίες. Είναι στο χέρι μας, σύμφωνα πάντα με την τοποθέτηση του Πλούτωνα στον χάρτη μας κατά ζώδιο και οίκο, να μετουσιώσουμε τις ενέργειές του και οι ίδιοι να επιλέξουμε τον δρόμο που θα ακολουθήσουμε. Θα πρέπει να αντισταθούμε στις άσχημες επιδράσεις του και να μην ακολουθήσουμε μια καταστροφική οδό με αποτέλεσμα την δυστυχία. Η μεγάλη δυνατότητα που μας δίνει ο Πλούτωνας είναι η ευκαιρία από τον «θάνατο» στην αναγέννηση.

Από την ανακάλυψη του Πλούτωνα και μετά, παρατηρήθηκε μια έξαρση της βίας. Πόλεμοι, δολοφονίες, απαγωγές, παρασιτική επιβίωση, μαφιόζικες συμμορίες. Όλα αυτά είχαν ως αποτέλεσμα να θεωρηθεί ο Πλούτωνας επιβλαβής και καταστροφικός, καθότι επιδρά στο συλλογικό ασυνείδητο. Αυτό ισχύει βέβαια, αλλά δεν είναι παρά η μία όψη του νομίσματος. Η άλλη πλευρά είναι η θετική χρήση αυτής της ενέργειας.

Τότε έγιναν οι μελέτες για το ασυνείδητο και η προσπάθεια να αποδεχτούμε τους φόβους μας και την σκοτεινή πλευρά μας από τους Freud και Jung. Και αυτό τελικά είναι ο Πλούτωνας. Η σκοτεινή πλευρά του εαυτού μας. Οι βαθύτεροι φόβοι και ανασφάλειές μας.

Πάνω σε αυτά τα σκοτεινά μονοπάτια του εαυτού μας, καλούμαστε να περπατήσουμε, να τα ανακαλύψουμε και να πολεμήσουμε με τον ίδιο μας τον εαυτό, τις αδυναμίες, τις ανασφάλειες και τις φοβίες μας, ούτως ώστε να εξαλείψουμε ό,τι σκοτεινό και υπόγειο υπάρχει ή υποβόσκει κρυμμένο μέσα μας, το οποίο μας αποτρέπει από την εξελικτική πορεία και μας κρατά γερά δεμένους σε ένα κατώτερο επίπεδο ύπαρξης.

Η επίδραση του Πλούτωνα σε επίπεδο διελεύσεων είναι εξαιρετικά σημαντική τόσο σε κοσμικό όσο και σε ατομικό επίπεδο, ενώ δεν σχετίζεται τόσο με την καθημερινή μας ζωή.

Σε ατομικό επίπεδο, η επιρροή του είναι εμφανής όχι μόνο κατά τη διάρκεια του ακριβούς σχηματισμού όψης με κάποιον γενέθλιο πλανήτη ή άλλο σημείο, αλλά και λίγες μοίρες πριν και μετά την ακριβή διέλευσή του.

Σχηματίζει μία όψη συνόδου, τριγώνου, τετραγώνου και αντίθεσης με τους γενέθλιους πλανήτες, ενώ κατά την ανάδρομη φαινομενικά πορεία του, μπορεί να διέλθει από τα ίδια σημεία (3 φορές στα 2 χρόνια ή 5 φορές στα 3 χρόνια). Η επιρροή του είναι ιδιαίτερα έντονη, όταν ο γενέθλιος Πλούτωνας σχηματίζει όψεις με κάποιους από τους υπόλοιπους πλανήτες του ωροσκοπίου, οι όποιες και θα ενεργοποιηθούν κατά την διέλευσή του πρώτου.

Ωστόσο, ακόμα και όταν διελαύνει τον γενέθλιο Ήλιο ή τη γενέθλια Σελήνη μας, χωρίς βέβαια να υπάρχει κάποια όψη του γενέθλιου Πλούτωνα μΆ αυτά, και σΆ αυτήν την περίπτωση η επιρροή του θα είναι αισθητή στο άτομο.

Η διέλευση του Πλούτωνα από έναν συγκεκριμένο οίκο του ωροσκοπίου εκφράζει κυρίως το τέλος που δίδεται σε τομείς που έχουν ολοκληρωθεί ως διαδικασίες, δίνοντας έτσι το έναυσμα για μία εκ νέου εκκίνηση, χωρίς αυτό βέβαια να σημαίνει ότι οι αποκτηθείσες εμπειρίες δε λαμβάνονται υπόψη.

Η πλουτώνια διαδικασία ΅καταστροφής-αναγέννησηςΆ δεν χαρακτηρίζεται από ταχύτητα και αμεσότητα, ούτε είναι ακαριαία, παρά μόνο όταν συντελεστεί ακριβής όψη με τον μετέχοντα γενέθλιο πλανήτη.

Οι όψεις που σχηματίζει ο Πλούτωνας, είτε πρόκειται για σύνοδο, είτε για τρίγωνο, είτε για τετράγωνο ή για αντίθεση, δρουν με έμμεσο τρόπο και με αργό ρυθμό, ωστόσο μπορούν να λειτουργήσουν ως ορόσημα για τη ζωή του ατόμου, καθώς δίνουν την αφορμή προκειμένου να ενεργοποιηθούν και να κορυφωθούν καταστάσεις που θα οδηγήσουν στην εσωτερική μετάλλαξή του.

Οι καταστάσεις που συνήθως πυροδοτούνται μέσα από τις πλουτώνιες διελεύσεις έχουν να κάνουν με απώλειες ή με εμφανίσεις (προσώπων, καταστάσεων κ.λπ.), η θετική ή αρνητική επιρροή των οποίων θα συνειδητοποιηθεί με την εξέλιξη των γεγονότων. Το δεδομένο ωστόσο είναι ότι οτιδήποτε επέλθει έχει σαν απώτερο στόχο την εσωτερική εξέλιξη του ατόμου.

 

Ομάδα σύνταξης myHoroscope.gr
Σειρά άρθρων: Δωρεάν Μαθήματα Αστρολογίας

5 4 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments