0 0 votes
Article Rating

Οι τρεις εξωκρόνιοι πλανήτες (Ουρανός, Ποσειδώνας, Πλούτωνας) τείνουν να συγκαταλέγονται περισσότερο στους συλλογικούς πλανήτες, παρά στους προσωπικούς. Ιδιαίτερα με τις διελεύσεις, θα λέγαμε ότι είναι όψεις «γενιάς».

Για παράδειγμα, όταν ο γενέθλιος Ποσειδώνας «κάνει» σύνοδο με το διελαύνοντα Πλούτωνα, αυτή η όψη θα λειτουργεί για όσους έχουν γεννηθεί την ίδια χρονιά. Ωστόσο, όταν οι εξωκρόνιοι πλανήτες κάνουν όψεις με τους εσωτερικούς γενέθλιους πλανήτες, όλοι προκαλούν, με κάποιο τρόπο, την «Κρόνια δομή» που υπάρχει στη ζωή του ατόμου στον οίκο που δέχεται τη διέλευση.

Ουρανός

Βασική Αρχή: απροσδόκητη αλλαγή· ανάκαμψη, αφύπνιση. Ελευθερία. Η ξαφνική τρικυμία στη θάλασσα.
Κίνηση στο ζωδιακό: περίπου 4ο το χρόνο.
Χρόνος κίνησης σ’ ένα χάρτη: περίπου 84 χρόνια.
Χρήση στην πρόβλεψη: γενικότερα χρησιμοποιείται για την ικανότητά του να κάνει διελεύσεις και να δέχεται προόδους.
Πρόσωπα: κάθε πρόσωπο που εκλαμβάνεται ως αντισυμβατικό, ανεξάρτητο, χαοτικό, εκκεντρικό, ή ανυπότακτο. Επιπλέον, το ενθουσιώδες άτομο, αυτό που θα φέρει την αλλαγή. Διανοούμενος και/ ή ανυπότακτος.

Ο Ουρανός είναι η αλλαγή, το αναπάντεχο, αυτό που φαινομενικά είναι χωρίς σχέδιο. Η επιθυμία να «σπάσεις τα δεσμά» της υπευθυνότητας. Όχι απαραίτητα να είσαι ελεύθερος από ευθύνες, αλλά να είσαι απλώς ελεύθερος. Ο ηλεκτρικός, ο παράξενος, ο γρήγορος, ο μη- συναισθηματικός, γενικότερα η ζωή στη «λωρίδα ταχείας κυκλοφορίας». Η ενέργεια αυτού του πλανήτη είναι το χάος. Αυτό, κάποιοι μπορεί να το καλοδεχτούν στη ζωή τους ή να το φοβηθούν. Αυθόρμητη αλλαγή μέσω μιας γενικής μη- συναισθηματικής αντίδρασης, γιατί το άτομο δεν έχει την πολυτέλεια του χρόνου μεταξύ των γεγονότων να αναλογιστεί ή να υπολογίσει τα υπέρ και τα κατά. Ένα πλοίο στην τρικυμία δεν έχει το χρόνο να αναλογιστεί το πρόβλημα.

Όταν ο Κρόνος, έχει τη ζωή μας στενά κάτω από τον έλεγχο του μέσω της διαταγής, της καθημερινότητας, των συνηθειών και του τρόπου ζωής μας, ο Ουρανός θα έρθει ταράζοντας συθέμελα τη ζωής μας, μεταβάλλοντας, αλλάζοντας, ή φέρνοντας μας αντιμέτωπους με τα τρωτά σημεία των δικών μας «όμορφων και ασφαλών προγραμμάτων».

Η ενέργεια του Ουρανού φαίνεται ότι εκπέμπεται από το άτομο που δέχεται μια «δυνατή» διέλευση του Ουρανού. Ο λαμπτήρας μπορεί απότομα να σκάσει, να συμβούν ηλεκτρικές αστοχίες, θέματα με τους υπολογιστές φαίνεται να μας συμβαίνουν, ακριβώς όπως κι η εμφάνιση ανεπιθύμητων καλεσμένων.

Παρακάτω δίνονται γενικές οδηγίες των αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει μια διέλευση του Ουρανού

Ουρανός-Ήλιος: η ξαφνική επιθυμία για ελευθερία και επαναπροσδιορισμού του εαυτού.
Ουρανός-Σελήνη: απελευθέρωση από προσωπικά αισθήματα· τα γεγονότα συμβαίνουν τόσο γρήγορα που το άτομο δεν έχει το χρόνο συναισθηματικής ανταπόκρισης· ελευθερία από τα συναισθήματα. Απελευθέρωση από τη συμβατική σχέση μητέρας/παιδιού.
Ουρανός-Ερμής: ξαφνικές ιδέες, αλλαγές στο λόγο, εκμάθηση μιας ξένης γλώσσας, νέα βιβλία κ.ο.κ.
Ουρανός-Αφροδίτη: αλλαγές στους τρόπους κοινωνικοποίησης· το να ερωτεύεσαι ή να χωρίζεις, αλλαγές στην οικονομική κατάσταση.
Ουρανός-Άρης: βιασύνη, ατυχήματα, θυμός, σεξουαλική ενέργεια, πάθος.
Ουρανός-Δίας: όταν έχουμε το διελαύνοντα Ουρανό να κάνει σύνοδο με το διελαύνοντα Δία, η κοινωνία εκφράζει εκρηκτική ενέργεια- αψιμαχίες και τέτοια παρεμφερή. Σε προσωπικό επίπεδο, αυτός ο συνδυασμός πλανητών μπορεί να είναι συναρπαστικός, όχι όμως κάτι τόσο για ν’ αλλάξει τη ζωή κάποιου.
Ουρανός-Κρόνος: Βλέπε Κρόνος.
Ουρανός-Ουρανός: (περίπου στην ηλικία των 40). Πρόκειται για μια όψη (αντίθεση) κρίσης στη μέση ηλικία και επαναξιολόγησης του «τί κάνω με τη ζωή μου» και πρόκληση στο να αντιμετωπίσουμε θέματα που μας είχαν περιορίσει στο παρελθόν. Μπορεί να οδηγήσει στην απελευθέρωση, ή αν δεν μπορέσουμε ν’ αποδεχτούμε το καινούριο, τότε θα είναι μια περίοδος θυμού και ματαίωσης.
Ουρανός-Ποσειδώνας: μικρή επίδραση σε προσωπικό επίπεδο· σηματοδοτεί έμπνευση, αλλαγή προς το καλύτερο, μετάδοση γνώσεων σε συλλογικό επίπεδο. Μια αδιέξοδη υπόθεση χωρίς φαινομενική λύση, μπορεί τώρα να επιλυθεί.
Ουρανός-Πλούτωνας: άλλη μια όψη «γενιάς» που μπορεί να έχει μικρή επίδραση σε ατομικό επίπεδο.
Ουρανός-Βόρειος Δεσμός: ξαφνικές συναντήσεις με ομάδες ή ανθρώπους που «επεκτείνουν» τον κόσμο μας, αλλαγές που επανακαθορίζουν το μονοπάτι της ζωής μας.
Ουρανός-Νότιος Δεσμός: ένα παλιό θέμα έρχεται στην επιφάνεια και μπορεί να επιλυθεί.
Ουρανός-Ωροσκόπος: ξαφνικές αλλαγές στη ζωή του ατόμου· τεράστια ώθηση για αλλαγή/ελευθερία· αλλαγή ονόματος, αλλαγή στο φυσικό σώμα.
Ουρανός-Κατερχόμενο: αιφνίδιες αλλαγές στις διαπροσωπικές σχέσεις: νέος τρόπος σύναψης σχέσεων, ξαφνικοί χωρισμοί ή ξαφνική δημιουργία σχέσεων· «αφύπνιση» των πραγματικών αναγκών μας μέσα στις σχέσεις μας.
Ουρανός-Μεσουράνημα: ξαφνική αλλαγή στη δουλειά ή την καριέρα, αλλαγή στο κοινωνικό status, για το καλύτερο ή το χειρότερο.
Ουρανός-Ναδίρ: αλλαγές στην οικογένεια ή στον τόπο που διαμένει το άτομο· αλλαγή στο «φυσικό σπίτι».
Ουρανός-Vertex/Antivertex: συναντώντας ανθρώπους που μας ωθούν στην αλλαγή, ενώ αυτή η αλλαγή μπορεί να είναι αποδεκτή με χαρά ή φόβο.

 

Ποσειδώνας

Βασική Αρχή: απώλεια, μπέρδεμα, ο κόσμος διαλύεται, το όρια είναι δυσδιάκριτα. Χαμένος στη θάλασσα.
Κίνηση στο ζωδιακό: περίπου 1ο με 2ο το χρόνο.
Χρόνος κίνησης σ’ ένα χάρτη: περίπου 165 χρόνια.
Χρήση στην πρόβλεψη: κυρίως για τη δυνατότητά του να κάνει διελεύσεις και να δέχεται προόδους.
Πρόσωπα: η γιαγιά, η σοφή ηλικιωμένη γυναίκα. Το θύμα ή ο «μάρτυρας». Ο οραματιστής ή πνευματιστής.

Το πρώτο σημάδι της «επαφής» με τον Ποσειδώνα, έρχεται όταν υπάρξει η αίσθηση της απώλειας, της απόγνωσης, της απελπισίας ή της σύγχυσης. Πολλοί άνθρωποι χρησιμοποιούν αυτήν την επιρροή για ταξιδέψουν, να γνωρίσουν πολιτισμούς, ν’ αποδράσουν από το δικό τους κόσμο και να «παρασυρθούν» στον κόσμο κάποιου άλλου. Για μερικούς, μπορεί να είναι περίοδοι αναποφασιστικότητας, σύγχυσης και ονειροπόλησης χωρίς σαφήνεια και λογική. Αυτό μπορεί, -ή όχι-, να είναι μια επίπονη εμπειρία.

Ο ονειρικός κόσμος «ζωντανεύει» και η διαίσθηση αυξάνεται. Είναι μια περίοδος που και πάλι τα όρια που θέτει ο Κρόνος «δοκιμάζονται», όχι με τη μετωπική επίθεση όπως συμβαίνει με τον Ουρανό, αλλά με μια «αργή διάβρωση». Η δομή καταρρέει, όχι εξαιτίας της αδυναμίας, αλλά εξαιτίας της ολικής αποτυχίας των θεμελίων.

Οι μέθοδοι αντιμετώπισης (Κρόνος) δε ισχύουν πλέον, και οι άνθρωποι, συνήθως, έρχονται αντιμέτωποι, αυτήν την περίοδο, με τη στασιμότητα. Δεν πρέπει ν’ αναλάβουν δράση για να λύσουν το πρόβλημα τους, πρέπει να περιμένουν το πρόβλημα να λυθεί.

Παρακάτω δίνονται γενικές οδηγίες των αποτελεσμάτων που μπορεί να έχει μια διέλευση του Ουρανού

Ποσειδώνας-Ήλιος: σύγχυση για το ρόλο που έχει κάποιος στον κόσμο, επιθυμία για απόδραση, ταξίδια ή απομόνωση καθώς κάποιος επαναξιολογεί, -πιθανότατα σε υποσυνείδητο επίπεδο-, τον τρόπο ύπαρξής του στον κόσμο.
Ποσειδώνας-Σελήνη: ο οραματιστής, ο επιρρεπής στα φάρμακα, πνευματική περίοδος κατά την οποία το άτομο βιώνει τη διάλυση των συναισθηματικών του αποκρίσεων. «Απόδραση» από τον κόσμο με σκοπό την υποσυνείδητη ανασύνταξη της συναισθηματικής πραγματικότητας κάποιου.
Ποσειδώνας-Ερμής: αφύπνιση της μεταφυσικής, Τέχνη, ποίηση, πνευματικές ιδέες. Ονειροπόληση. Ανικανότητα συνέχισης των σπουδών, σύγχυση σε θέματα που αφορούν τη γραπτή επικοινωνία, «αποσύνδεση» από τον κόσμο του γραπτού λόγου, κ.ο.κ. Εξαπατημένος.
Ποσειδώνας-Αφροδίτη: αυταπάτες/ψευδαισθήσεις στις αισθηματικές σχέσεις, ρομαντική αγάπη την οποία μπορεί το άτομο να τη βιώσει με πολύ καλό τρόπο ή η οποία μόλις τελειώσει το άτομο να έρθει αντιμέτωπο με την ψυχρή πραγματικότητα. Σύγχυση στις οικονομικές υποθέσεις. Εξαπατημένος.
Ποσειδώνας-Άρης: απώλεια της κινητήριας ενέργειας, απώλεια της ενέργειας και της ερωτικής ορμής (libido).
Ποσειδώνας-Δίας: ιδεαλισμός, συναντώντας τον γκουρού που έχει τις απαντήσεις για όλα.
Ποσειδώνας-Κρόνος: βλέπε Κρόνος.
Ποσειδώνας-Ουρανός: βλέπε Ουρανός.
Ποσειδώνας-Ποσειδώνας: Μια όψη (τετράγωνο) που γίνεται περίπου στην ηλικία των 40, κι αποτελεί άλλη μια όψη «κρίσης» στη μέση ηλικία. Την περίοδο αυτή αμφισβητούμε τις πνευματικές πεποιθήσεις μας. Είναι, επίσης, μια περίοδος που ανακαλύπτουμε τους τομείς στους οποίους μπορούμε να ενεργήσουμε πνευματικά και δημιουργικά. Από την άλλη πλευρά, μπορεί να μια περίοδος, που θα έρθουμε αντιμέτωποι με τη σύγχυση και την εξαπάτηση.
Ποσειδώνας-Πλούτωνας: άλλη μια όψη «γενιάς» την οποία δε χρειάζεται να λάβουμε υπόψη σε προσωπικό επίπεδο, καθώς μερικά εκατομμύρια ανθρώπων θα την έχουν την περίοδο. Κοιτάξτε για την έκφραση αυτού του συνδυασμού στα μέσα ενημέρωσης.
Ποσειδώνας-Βόρειος Δεσμός: η ανεύρεση του πνευματικού μας δρόμου, η εύρεση μιας ομάδας με ενδιαφέρον στις τέχνες, θεραπεία, κατάχρηση φαρμάκων, η μεταφυσική που ωθεί κάποιον σε καινούρια κατεύθυνση.
Ποσειδώνας-Νότιος Δεσμός: η απώλεια μιας σοφής ηλικιωμένης γυναίκας, η αναδιάρθρωση σε μια μεγάλη κι ενιαία ομάδα ανθρώπων του πνευματικού τους ηγέτη ή του οραματιστή στην οικογένεια κάποιου, συνάντηση με κάποιο πρόσωπο του παρελθόντος με το οποίο νιώθουμε πνευματική σύνδεση.
Ποσειδώνας-Ωροσκόπος: κατάρρευση της εικόνας που δείχνει κάποιος προς τα έξω, αλλαγή της προσωπικότητας που προβάλλεται προς τα έξω. Αυτές οι αλλαγές μπορεί να «συνοδεύονται» με απόγνωση ή απόδραση μέσω των ταξιδιών.
Ποσειδώνας-Κατερχόμενο: κατάρρευση των σχέσεων. Απώλεια, αποξένωση από τους γονείς όταν κάποιος βρίσκεται σε νεαρή ηλικία, καινούριες διαπροσωπικές ανάγκες έρχονται στην επιφάνεια.
Ποσειδώνας-Μεσουράνημα: αφήνοντας την πορεία της καριέρας, απώλεια του κοινωνικού status, επαναδρομολόγηση του κοινωνικού status σε Ποσειδώνιο επίπεδο. Σε νεαρά άτομα μπορεί να σηματοδοτεί την απώλεια ενός από τους δυο γονείς ή της γιαγιάς.
Ποσειδώνας-Ναδίρ: σύγχυση για το ρόλο κάποιου στην οικογένεια. Αλλαγή κατοικίας που μπορεί να επιφέρει την αποξένωση στην οικογένεια, τους συγγενείς, τους κοντινούς φίλους κ.α., μετανάστευση σε κάποια άλλη χώρα, μετανάστευση από την πόλη στην ύπαιθρο ή αντίθετα. Επίσης, γεγονότα που συνδέονται τη γιαγιά.
Ποσειδώνας-Vertex/Antivertex: συναντώντας έναν πνευματικό, δημιουργικό, θεραπευτή, ή θυματοποιημένο άτομο το οποίο μας απωθεί ή μας ελκύει.

 

Πλούτωνας

Βασική Αρχή: μεταμόρφωση μέσω της κατάλυσης των βαθιών συναισθηματικών αναγκών. Μια καταιγίδα στο λιμάνι.
Κίνηση στο ζωδιακό: περίπου μία μοίρα το χρόνο.
Χρόνος κίνησης σ’ ένα χάρτη: περίπου 248 χρόνια.
Χρήση στην πρόβλεψη: κυρίως για τη δυνατότητά του να κάνει διελεύσεις στο χάρτη και να δέχεται προόδους.
Πρόσωπα: μητρικές φιγούρες, αγαπημένοι, μέλη της οικογένειας. Άνθρωποι που συνδέονται με το θάνατο.

Οι όψεις με τον Πλούτωνα κατευθύνονται από ενστικτώδη συναισθήματα, όπως η θλίψη, ο πόθος, η προστασία των αγαπημένων μας, κ.ο.κ. Αυτές οι όψεις είναι τα «όργανα» που χρησιμοποιεί ο Κόσμος για ν’ αλλάξει τα περιττά πρότυπα που ο Κρόνος έχει εμφυσήσει στη ζωή μας. Το να «αισθανθώ» είναι το νόημα των όψεων που δέχεστε. Η αλλαγή θα έρθει διαμέσου έντονων συναισθημάτων τα οποία δεν μπορούν να εκλογικευτούν ή να ξεχαστούν.

Έτσι, οι όψεις με τον Πλούτωνα είναι έντονες και επιφέρουν στη ζωή ψυχοφθόρα συναισθήματα, τα οποία αναγνωρίζουμε μόνο όταν τα ξεπεράσουμε. Είναι η καταιγίδα στο λιμάνι. Αυτό που πριν ήταν ασφαλές, το σπίτι, ή κάτι προσωπικό, παραβιάζεται, «κατεδαφίζεται», γίνεται κομμάτια. Το λιμάνι πρέπει να χτιστεί ξανά.

Σε σπάνιες περιπτώσεις η διέλευση μπορεί να επιφέρει μια αναπάντεχη επιτυχία, ιδιαίτερα, αν το άτομο συμμετέχει σε ομάδες. Ωστόσο, θα υπάρξουν γεγονότα που θα προκαλέσουν «αναταραχές» στην προσωπική ζωή κάποιου.

Παρακάτω δίνονται γενικές οδηγίες για τις επιδράσεις του δυναμικού Πλούτωνα στο χάρτη:

Πλούτωνας-Ήλιος: μια απειλή του νοήματος του εαυτού· πρόκληση ζωής.
Πλούτωνας-Σελήνη: συναισθηματική θλίψη, θέματα με τη μητέρα ή τη μητρότητα, θέματα με ομάδες γυναικών, άγχος για τους συναισθηματικούς δεσμούς που ενώνουν τους αγαπημένους/ την οικογένεια μαζί.
Πλούτωνας-Ερμής: εμμονή με μια ιδέα, εσωτερικό όραμα, βάζοντας όλη την ενέργεια σ’ ένα σχέδιο.
Πλούτωνας-Αφροδίτη: έντονες, μοιραίες επαφές με μια διαπροσωπική σχέση, κάνοντας μια σχέση η οποία είναι εντονότερη. Το ξαφνικό συναισθηματικό τέλος μιας σχέσης. Θέματα στα οποία εμπλέκονται μεγάλα χρηματικά ποσά.
Πλούτωνας-Άρης: θυμός και πιθανή βιαιότητα, σπουδαία σωματική δραστηριότητα, μεγάλα σχέδια τα οποία χρειάζονται πολλή ενέργεια.
Πλούτωνας-Δίας: επιθυμία για περισσότερη εξουσία, επιρροή. Ωστόσο, αυτός ο συνδυασμός, συχνά δεν είναι τόσο συνειδητός και πρέπει να λαμβάνεται υπόψη, δευτερογενώς, συγκριτικά με άλλες σημαντικές όψεις.
Πλούτωνας-Κρόνος: βλέπε Κρόνος.
Πλούτωνας-Ουρανός: βλέπε Ουρανός.
Πλούτωνας-Ποσειδώνας: βλέπε Ποσειδώνας,
Πλούτωνας-Πλούτωνας: Μια ακόμη όψη(τετράγωνο) που γίνεται περίπου στα 35 με 55 και σηματοδοτεί μια περίοδο «επανεκτίμησης» του τί είναι συναισθηματικά σημαντικό, ποιοί βαθιοί συναισθηματικοί δεσμοί υφίστανται και ποιές συναισθηματικές εμπλοκές είναι επιπόλαιες.
Πλούτωνας-Βόρειος Δεσμός: ερχόμενος σε επαφή με μια ομάδα με την οποία νιώθεις καρμικά συνδεδεμένος.
Πλούτωνας-Νότιος Δεσμός: έντονες συναισθηματικές αλλαγές στην οικογένεια/σε μεγάλες ομάδες ανθρώπων, συναντώντας κάτι ή κάποιον από το παρελθόν σου που σε επηρεάζει πολύ.
Πλούτωνας-Ωροσκόπος: αλλαγή, -μέσω συναισθηματικών διεργασιών-, που επηρεάζει την προσωπικότητα κάποιου. Το σώμα, το όνομα, ο τρόπος με τον οποία προβάλλεσαι στον κόσμο μπορούν όλα ν’ αλλάξουν εξαιτίας μιας ταραχώδους συναισθηματικής περιόδου.
Πλούτωνας-Κατερχόμενο: συναισθηματική ανασύνταξη προσωπικών ή επαγγελματικών σχέσεων, συναισθηματικά φορτισμένες δικαστικές υποθέσεις. Σε νεαρά άτομα, αυτή η διέλευση μπορεί να σηματοδοτεί αλλαγή στη σχέση με κάποιον γονέα.
Πλούτωνας-Μεσουράνημα: η δραματική επαναπροσδιόριση της καριέρας και του κοινωνικού status. Ισχυρή διεκδίκηση για δόξα, ή το συναισθηματικό σοκ από έναν ανεπιθύμητο επαναπροσδιορισμό.
Πλούτωνας-Ναδίρ: ισχυρά συναισθηματικά γεγονότα που σχετίζονται με την οικογένεια ή το σπίτι. Θέματα με τη μητέρα, αλλαγή σε μια μεγάλη ομάδα ανθρώπων (π.χ. συγγενείς) με μια γέννηση ή ένα θάνατο. Εγκαταλείποντας το σπίτι χωρίς επιστροφή.
Πλούτωνας-Vertex/Antivertex: συναντώντας ένα άτομο ή ένα μέρος με το οποίο νιώθεις έναν ισχυρό καρμικό δεσμό.

Βιβλιογραφία
Brandy, Bernadette (1992). Predictive Astrology: The Eagle and the Lark. Weiser Books: San Francisco, CA/Newburyport, MA, 3-8.

 

Μετάφραση – Επιμέλεια: Δήμητρα Ντόβα


Το παρόν κείμενο παραχωρήθηκε για μετάφραση, κατόπιν έγγραφης άδειας της συγγραφέως, αποκλειστικά για τη μεταφράστρια.

 

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments