0 0 votes
Article Rating

Είναι Δευτέρα πρωί. Το ξυπνητήρι, ακόμα και αν χτύπησε στην ώρα του σκέφτεσαι πόσο ωραία θα ήταν αν έκλεινες τα μάτια σου για ακόμα ένα λεπτό. Ανοίγεις τα μάτια σου και συνειδητοποιείς πως το λεπτό έγινε μισάωρο. Τότε πετάγεσαι απεγνωσμένα από το κρεβάτι και προσπαθείς ταυτόχρονα να ντυθείς, να πιείς λίγες γουλιές καφέ, να μαζέψεις όλη τη χαρτούρα που θα χρειαστείς στο γραφείο για το project της εβδομάδας. Στη διαδρομή για το γραφείο σκέφτεσαι πως για το εβδομαδιαίο project είσαι αναγκασμένος να συνεργαστείς με τον Γιάννη. Ο Γιάννης δεν είναι αυτό που κάποιος θα έλεγε « ιδανικός» συνάδελφος.

Συχνά, οι επαγγελματικοί σας διάλογοι καταλήγουν σε εμπόλεμη ζώνη. Δεν υπάρχει κάτι προσωπικό μεταξύ σας. Τουλάχιστο από την πλευρά σου. Απλά τυχγάνει να μην ταιριάζουν τα χνώτα σας για κάποιο λόγο. Και λίγο πριν περάσεις την είσοδο του κτηρίου στο οποίο δουλεύεις, σκέφτεσαι πόσο ιδανικό θα ήταν αν για το συγκεκριμένο project συνεργαζόσουν με την Σοφία. Εκτός του ότι η Σοφία είναι χάρμα οφθαλμών, και τώρα που το σκέφτεσαι φέρνει λίγο στην Monica Bellucci, μαζί της τα πράγματα δείχνουν να κυλούν ευκολότερα. Κολλάς καλύτερα μαζί της και ο χρόνος στη δουλειά φαίνεται να τρέχει γρηγορότερα. Μάλιστα, τον τελευταίο καιρό, η Σοφία δείχνει ένα περίεργο ενδιαφέρον απέναντι σου. Πέρα από τα επαγγελματικά πλαίσια. Μόλις όμως πέρασες και την πόρτα του γραφείου σου , και είδες τον Γιάννη να σε περιμένει ανυπόμονος. « Φτού ! Γκαντεμιά…», σκέφτεσαι.

 

Αυτό είναι ένα εντελώς υποθετικό παράδειγμα το οποίο όμως δεν απέχει καθόλου από την πραγματικότητα. Οι πρωταγωνιστές μας είναι τρεις , εσύ, ο Γιάννης και η Σοφία. Όπως είδαμε, μεταξύ σας έχει αναπτυχθεί μια ιδιαίτερη δυναμική. Εσύ φαίνεσαι να μην «πηγαίνεις» τόσο τον Γιάννη ενώ αντίθετα δείχνεις ένα ιδιαίτερο ενδιαφέρον προς τη Σοφία. Το ίδιο συμβαίνει και με τον Γιάννη, για κάποιο λόγο δείχνει να σε αντιπαθεί, ενώ αντίθετα η Σοφία, δείχνει να είναι τσιμπημένη μαζί σου.

Καλως ήρθατε στον κόσμο των Υποδοχών.

Οι Υποδοχές είναι εκείνο το αστρολογικό φαινόμενο κατα το οποίο ένας πλανήτης «υποδέχεται» έναν άλλο πλανήτη μέσα από τους πέντε Θεμελιώδεις Δυνάμεις. Οι υποδοχές διακρίνονται σε Αμοιβαίες και Μεικτές και βαθμολογούνται ανάλογα με την ιεραρχία τους.

– Στην Αμοιβαία Υποδοχή δύο πλανήτες θα υποδέχονται ο ένας τον άλλο μέσα από τον ίδιο Θεμελιώδη Τίτλο. Ένα τέτοιο παράδειγμα είναι αν ο Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο και η Σελήνη βρίσκεται στον Λέοντα, όπου οι πλανήτες εδώ υποδέχονται ο ένας τον άλλο από Κυβέρνηση. Έτσι λοιπόν, ο Ηλιος βρίσκεται στην Κυβέρνηση της Σελήνη και η Σελήνη στην Κυβέρνηση του Ήλιου.
– Στην Μεικτή Αποδοχή , οι δυο πλανήτες θα υποδέχονται ο ένας τον άλλο μέσα από διαφορετικές Θεμελιώδεις Δυνάμεις. Αν ο Ήλιος βρίσκεται στον Καρκίνο και η Σελήνη βρίσκεται στον Κριο, τότε οι πλανήτες εδώ ανταλλάσουν μεταξύ τους Μεικτές Υποδοχές. Ο Ήλιος βρίσκεται στην Κυβέρνηση της Σελήνης ενώ η Σελήνη βρίσκεται στην Έξαρση του Ήλιου.

Για να καταλάβουμε το πως πραγματικά λειτουργούν οι υποδοχές θα πρέπει απλά να κοιτάξουμε γύρω μας. Διαρκώς, μεταξύ των ανθρώπων δημιουργούνται θετικές και αρνητικές δυναμικές. Με τον όρο «δυναμικές» εννοώ τις σχέσεις που αναπτύσουμε μεταξύ μας. Στο παραπάνω εισαγωγικό παράδειγμα βλέπουμε ένα μικρό μέρος αυτών των καθημερινών σχέσεων που δημιουργούμε κάθε στιγμή στη ζωή μας με βάση τα συναισθήματα μας. Με έναν παρόμοιο αλλά ελαφρώς περίπλοκο τρόπο λειτουργούν και οι πλανήτες μέσα από τις υποδοχές. Οι υποδοχές εκφράζουν – ας μου επιτραπεί ο όρος – « τα συναισθήματα» συμπάθειας και δυσαρέσκιας μεταξύ των πλανητών. Έτσι λοιπόν βρίσκοντας τον Ήλιο στο ζώδιο του Καρκίνου και τη Σελήνη στο ζώδιο του Λέοντα βλέπουμε αρχικά πως οι πλανήτες αυτοί ανταλλάσουν υποδοχές μεταξύ τους από Κυβέρνηση και αυτόματα καταλαβαίνουμε πως ο συγκεκριμένος Ήλιος αναπτύσει ένα είδος ισχυρής συμπάθειας ( από Κυβέρνηση ) απέναντι στο πρόσωπο της Σελήνης, επειδή βρίσκεται στο ζώδιο της. Το ίδιο συμβαίνει και με τη Σελήνη, συμπαθεί τον Ήλιο επειδή βρίσκεται στο ζώδιο του. Βρίσκεται υπό την Κυβέρνηση του και αρέσκεται σε οτιδήποτε και αν συμβολίζει αυτός ο Ήλιος.

Αν δυο πλανήτες υποδέχονται ο ένας τον άλλο μέσα από τίτλους τότε μεταξύ τους αναπτύσσεται μια θετική δυναμική που προκαλεί και τους δυο αυτούς πλανήτες να δράσουν και να φέρουν εις πέρας τις υποθέσεις τους. Σκεφτείτε το απλά, αν εσύ γουστάρεις τη Σοφία, στον ίδιο βαθμό που γουστάρει και εκείνη εσένα, τότε γιατί να μην προχωρήσετε στην ιεροτελεστία του ζευγαρώματος ; Αντίθετα , αν εσύ γούσταρεις τη Σοφία αλλά η Σοφία δεν καίγεται για εσένα , οι πιθανότητες που έχετε για ζευγάρωμα είναι μηδαμινές.

Οι υποδοχές είναι εξαιρετικά σημαντικές. Πιστεύω πως δίνουν το μεγαλύτερο μέρος από το γενικό σενάριο του χάρτη. Δείχνουν τα πραγματικά κίνητρα των πλανητών καθώς και το που έγκειται το προσωπικό ενδιαφέρον του κάθε πλανήτη και που όχι. Θα πρέπει να διαφοροποιήσω κάτι σε αυτό το σημείο σύμφωνα με την προσωπική μου εμπειρία πάνω στους ωριαίους χάρτες. Ας πάρουμε τρια διαφορετικά είδη χαρτών :

Θα καταφέρω να πιάσω δουλειά στην εταιρία ; 

Βλέπουμε αμέσως πως η ερώτηση είναι θέμα Κ1 / Σελήνης και Κ10. Η απάντηση της αναφέρεται σε ένα γεγονός. Το μελλοντικό αυτό γεγονός είναι η απόκτηση της δουλειάς. Μια όψη μεταξύ του Κ1 και του Κ10 θα ήταν ένα σίγουρο σημάδι πως η απόκτηση της δουλειας – το γεγονός με λίγα λόγια – θα λάβει χώρα. Εδώ μας ενδιαφέρει περισσότερο η όψη μεταξύ των σημειοδοτών και όχι οι υποδοχές τους. Τι σημασία έχει το να σε γουστάρει η δουλειά ή εσύ να γουστάρεις τη δουλειά ; Τι σημασία δηλαδή έχει να υπάρχουν καλές υποδοχές μεταξύ Κ1 και Κ10. Και στις δυο περιπτώσεις η δουλειά παραμένει δουλειά. Είτε την γουστάρεις είτε όχι. Κανείς δεν θέλει να δουλεύει αλλά όλοι πρέπει να δουλεύουμε για να καλύψουμε τις ανάγκες μας. Οπότε ξανά, η δουλειά είναι δουλειά.

Θα γυρίσει πίσω στην αγκαλιά μου ο X;

Σε αυτό το παράδειγμα επίσης η απάντηση αναφέρεται σε ένα μελλοντικό γεγονός. Τη συνάντηση της ερωτούσας με τον Χ. Θα ήταν λογικό όμως αν σε αυτή την περίπτωση κοιτάξουμε το που έγκειται το ενδιαφέρον των σημειοδοτών. Σαφώς και η ερωτούσα για να κάνει μια τέτοια ερώτηση θα καίγεται για τον Χ και πιθανότατα ο σημειοδότης πλανήτης της να βρίσκεται σε κάποια δυνατή θεμελιώδη δύναμη του σημειοδότη πλανήτη του Χ, ίσως από Κυβέρνηση και Έξαρση – στις μεγαλύτερες των περιπτώσεων. Αμέσως βλέπουμε πόσο τον γουστάρει. Εκείνος όμως ; Αν δεν την βλέπει μέσα από κανέναν Θεμελιώδη Τίτλο ή αν βρίσκεται στην Αδυναμία ή την Πτώση του πλανήτη που σημειοδοτεί τον Χ ; Σίγουρα αυτό θα δήλωνε μια αδιαφορία εκ μέρους του για εκείνη.

Με αγαπά ; 

Εδώ η ερώτηση δεν αφορά μελλοντικό γεγονός και η απάντηση απλά έγκειται στο ενδιαφέρον. Στα κίνητρα που αναπτύσουν μεταξύ τους οι πλανήτες. Αν βρίσκαμε πως οι πλανήτες τους βρίσκονται σε αμοιβαία υποδοχή από Έξαρση τότε θα καταλαβαίναμε πως και οι δυο είναι εντελώς κεραυνοβολημένοι από τα βέλη του Έρωτα.

Οι υποδοχές μεταξύ των πλανητών μπορούν να λειτουργήσουν και με αρνητικό τρόπο. Ας πάρουμε ένα ακόμα και αυτή τη φορά τελικό παράδειγμα.

Ένα απόγευμα έρχεται ο Ρωμαίος και σας κάνει μια ερώτηση για την Ιουλιέτα. Συγκεκριμένα σας ρωτά “ Θα είμαστε μαζί ; “ . Aρχικά τσεκάρετε το χάρτη για κάποια συγκλίνουσα όψη μεταξύ των σημειοδοτών τους. Βλέπετε επίσης πως οι υποδοχές τους είναι κάτι καλύτερα από τέλειες. Ξαφνικά όμως συνειδητοποιείτε πως λίγο πρωτού σχηματιστεί αυτό το υπέροχο τρίγωνο με τις θαυμάσιες υποδοχές μεταξύ του Ρωμαίου και τις Ιουλιέτας, ο Κρόνος έρχεται και παρεμποδίζει το σχηματισμό του τριγώνου. Τι είναι αυτός ο Κρόνος ; Κυβερνήτης του 10ου οίκου. Χμ… Μεταξύ των υποδοχών βλέπουμε πως ο Ρωμαίος βρίσκεται στην πτώση του Κρόνου. Καταλαβαίνουμε αμέσως πως αυτός ο Κρόνος σίγουρα δεν ευχαριστιέται την παρουσία του Ρωμαίου στο χάρτη και παρεμποδίζει να συμβεί η οποιαδήποτε ένωση μεταξύ του Ρωμαίου και της Ιουλιέτας ( το τρίγωνο) και επιπλέον είναι ο Κυβερνήτης του 10ου, ο πατέρας της Ιουλιέτας ίσως ; Ναι, αυτό είναι ένα πιθανό σενάριο. Πιθανό ο πατέρας της Ιουλιέτας να εμποδίζει την συνένωση της μαζί με τον Ρωμαίο.

Συχνά επίσης, μια αμοιβαία και ισχυρή υποδοχή μεταξύ των πλανητών που σημειοδοτούν το ζητούμενο, μπορούν να φέρουν εις πέρας την πραγματοποίηση του ζητούμενου δίχως να υπάρχει μια όψη μεταξύ των πλανητών που συμμετέχουν. Σε αυτό φυσικά θα συμβάλει και ο υπόλοιπος Ωριαίος χάρτης.

Έτσι ακριβώς λειτουργούν οι υποδοχές. Δίνοντας ζωή στο χάρτη. Βλέποντας τι είναι εκείνο που ενδιαφέρει πραγματικά τους πλανήτες. Αυτός είναι και ο απλότερος τρόπος για να κατανοήσει κάποιος τις υποδοχές. Οι υποδοχές είναι από τους σπουδαιότερους παράγοντες στην κρίση κάθε χάρτη. Είναι μεγάλο κρίμα να τις προσπερνάμε επειδή δεν μπορούμε να καταλάβουμε τον τρόπο με τον οποίο λειτουργούν. Χάνουμε πολλά σπουδαία στοιχεία από το χάρτη. Απλά χρειάζεται λίγη εξάσκηση πάνω στον Πτολεμαικό Πίνακα των Θεμελιωδών Δυνάμεων. Το συχνότερο πρόβλημα που προκύπτει συχνά μεταξύ εκείνων που μελετούν την Ωριαία Αστρολογία είναι το τεχνικό πρόβλημα του ποιος υποδέχεται ποιον και αν υφίστανται όψεις μεταξύ των πλανητών έτσι ώστε να μιλήσουμε για υποδοχές. Οι υποδοχές είναι ευκολότερες από όσο διαβάζονται και το μόνο που χρειάζεται είναι απλά να μείνουμε στα απλά (για την ώρα).

Ας παρουσιάσουμε τώρα ένα παράδειγμα. Στο συγκεκριμένο Ωριαίο χάρτη δεν θα ασχοληθώ καν με την απάντηση. Δεν μας ενδιαφέρει. Μας ενδιαφέρει να κατανοήσουμε καλύτερα τις υποδοχές των πλανητών και να φέρουμε στην επιφάνεια τα πραγματικά κίνητρα των πλανητών. Η ερώτηση που γέννησε αυτό τον χάρτη ήταν : ” Είναι τελικό το τελος ή θα υπάρξει συνεχεια στο μέλλον, καλή, με κίνηση από μεριας του ; ” 

Η ερωτούσα είναι ο Δίας ( το κεφάλι ) , η Σελήνη ( η καρδιά ) και η Αφροδίτη ( θηλυκή σεξουαλική ορμή ) ενώ ο Χ είναι ο Ερμής και ο Ήλιος ( αρσενική σεξουαλική ορμή ).

Ξεκινώντας με το Δια, βλέπουμε πως βρίσκεται στην Κυβέρνηση του Ερμή. Αμέσως καταλαβαίνουμε πως υπάρχει ένα ισχυρό ενδιαφέρον απέναντι στο πρόσωπο για το οποίο αναφέρεται η ερώτηση της. Η Σελήνη, βρίσκεται στο Πρόσωπο και την Αδυναμία του Ερμή, συναισθηματικά φαίνεται πως δεν την καλύπτει, ένα μικρό, ελάχιστο ενδιαφέρον από εκ μέρους της καρδιάς της. Εξαιρετικά ελάχιστο. Ως σεξουαλικό ένστικτο, η Αφροδίτη βρίσκεται σε επίσης χαμηλούς τίτλους, εκφράζοντας έτσι ένα ικανοποιητικό σεξουαλικό ενδιαφέρον απέναντι στον Χ. Θα μπορούσε όμως να είναι πολύ πολύ καλύτερο.

Ας δούμε και εκείνον. Ως Ερμής βρίσκεται στο Όριο της Αφροδίτης και στο Πρόσωπο του Δια. Καταλαβαίνουμε πως ως κεφάλι, ενδιαφέρεται για εκείνη περισσότερο ως “γυναίκα” και όχι ως Δίας, ως προσωπικότητα δηλαδή. Επίσης η αρσενική του σεξουαλική ορμή, ο Ήλιος, βρίσκεται στην αδυναμία του Δια και στην πτώση της Αφροδίτης. Το ενδιαφέρον του σεξουαλικά, είναι μηδαμινό. Ο Ήλιος στο χάρτη, βρίσκεται στην Τριπλότητα της Αφροδίτης αλλά δυστυχώς η Πτώση είναι ισχυρότερη από την Τριπλότητα.

Κάτι πολύ παράξενο : Βλέπουμε πως υπάρχει μια αμοιβαία υποδοχή μεταξύ του Ερμή και του Ήλιου. Η υποδοχή αυτή λαμβάνει χώρα από Κυβέρνηση. Επίσης αν παρατηρήσουμε ο Ήλιος βρίσκεται σε πολλούς τίτλους του Ερμή δείχνοντας έτσι ένα πραγματικό ενδιαφέρον για τον Ήλιο αυτό. Το ίδιο και ο Ερμής. Βρίσκεται στην Κυβέρνηση και την Τριπλότητα του Ήλιου. Ο Χ ενδιαφέρεται αρκετά για αυτόν τον Ήλιο. Τι θα μπορούσε να σημειοδοτεί ο Ήλιος εδώ ;

Η καλύτερη πιθανότητα που είχα να δοκιμάσω ήταν να ρωτήσω αν ο Χ είναι ήδη δεσμευμένος. Αυτό γιατί ανταλλάσσει υποδοχή με τον Ήλιο από Κυβέρνηση και βρίσκεται σε επίσης ακόμα μια καλή υποδοχή μαζί του. Όπως και επιβεβαιώθηκα.

Πηγή: Αστρολογία για όλους

0 0 votes
Article Rating
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Oldest
Newest Most Voted
Inline Feedbacks
View all comments